“ΝΕΚΡΗ” ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΕ

491Νέα τουρκική πρόκληση αποκαλύπτει η κυπριακή εφημερίδα “Φιλελεύθερος” φέρνοντας στο φως της δημοσιότητας έγγραφο στο οποίο η τουρκική κυβέρνηση αποκαλεί “νεκρή” την Κυπριακή Δημοκρατία.

Το έγγραφο, μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, υποβλήθηκε στο Συμβούλιο Σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας και διανεμήθηκε σε όλα τα κράτη-μέλη συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.

Στο έγγραφο, το οποίο εξασφάλισε και αποκαλύπτει ο «Φ», η Άγκυρα απορρίπτει κάθετα την «Κοινή Θέση» της Ε.Ε για τερματισμό της πρακτικής άσκησης βέτο κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας και σημειώνει : “έως ότου εξευρεθεί μια τελική και δίκαιη λύση στο κυπριακό πρόβλημα, η ένταξη των Ελληνοκυπρίων σε οποιονδήποτε διεθνή οργανισμό δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί θετικά από την Τουρκία. Η υιοθέτηση των απαιτήσεων των Ελληνοκυπρίων για ένταξη σε διεθνείς οργανισμούς θα ενίσχυε τον ψευδή ισχυρισμό τους να εκπροσωπούν την εκλιπούσα “Κυπριακή Δημοκρατία” και θα τους αποσπούσε την προσοχή από τον στόχο της λύσης”.

Σημειώνει, επίσης, πως η “Ελληνοκυπριακή Διοίκηση”, όπως αποκαλεί η Άγκυρα την Κυπριακή Δημοκρατία, “δεν εκπροσωπεί ολόκληρο το νησί”. “Δεν μπορούν”, προστίθεται, “να ισχυριστούν αρμοδιότητα, δικαιοδοσία ή κυριαρχία επί των Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι, όπως υποστηρίζεται, έχουν «ισότιμο καθεστώς”.

enet.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ