ΠΟΙΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ…

μηχανογραφικοΟι φετινοί υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων που θα συμπληρώσουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό τους, θα διαπιστώσουν ότι κάποιες σχολές δεν αναγράφονται σε αυτό. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Παιδείας, σε εγκύκλιο που εξέδωσε, καλεί τους καθηγητές να ενημερώσουν τους μαθητές ποιες σχολές δεν θα περιλαμβάνονται στο Μηχανογραφικό.

Σύμφωνα με κοινή Υπουργική Απόφαση, με θέμα: «Καθορισμός αριθμού ιδιωτών που εισάγονται στην Αστυνομική και την Πυροσβεστική Ακαδημία κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2013-2014 και 2014-2015», και σχετικά έγγραφα των αρμόδιων Υπουργείων, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 στη Σχολή Αστυφυλάκων και στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας δεν εισάγονται ιδιώτες.

Πιο αναλυτικά:

Οι Αστυνομικές Σχολές (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ): Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας και Αστυφυλάκων δεν θα υπάρχουν στο μηχανογραφικό δελτίο του 2014.

Η Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ) θα δεχτεί υποψηφίους (ήδη υπηρετούντες Αστυνομικούς) των πανελλαδικών εξετάσεων του 2014.

Η Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ) θα δεχτεί υποψηφίους (που είναι ήδη Πυροσβέστες) των πανελλαδικών εξετάσεων του 2014.

Όσον αφορά στις Στρατιωτικές Σχολές, για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 δεν θα δεχθούν εισακτέους η Στρατιωτική Σχολή Ιπταμένων Ραδιοναυτίλων (ΣΙΡ) καθώς και το τμήμα Ελεγκτών Αεράμυνας της Σχολής Ικάρων. Άρα οι δύο ανωτέρω σχολές δεν θα υπάρχουν στο μηχανογραφικό δελτίο του 2014.

Για τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές (ΜΟΝΟ νια ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ), τις Σχολές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση απευθείας στο Στρατό, στην Αστυνομία ή στο Εμπορικό Ναυτικό σε χρονικό διάστημα που θα ορίζεται στις προκηρύξεις που θα εκδώσουν τα αρμόδια Υπουργεία και να κριθούν ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις.

Οι παραπάνω προκηρύξεις διατίθενται από τα Στρατολογικά Γραφεία, τα Αστυνομικά Τμήματα και τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές αντίστοιχα.

aftodioikisi.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ