ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΗΣ “ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΟΛΗΣ”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA“Η ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ», που δημιουργήθηκε να υπηρετήσει τους Λαρισαίους και τις Λαρισαίες, έδωσε μια έντιμη, ανοικτή, αξιοπρεπή, ειλικρινή, προγραμματική προεκλογική μάχη. Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν δικαίωσε τις προσδοκίες μας. Το 12 % του ποσοστού που συγκέντρωσε, οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι και οι τέσσερις διαμερισματικοί σύμβουλοι που εξέλεξε, επ’ ουδενί δεν προσεγγίζουν το στόχο που επιδιώκαμε”.

Αυτά υποστήριξε ο επικεφαλής της παράταξης Εκτ. Νασιώκας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που είχε σαν αντικείμενο τον απολογισμό των εκλογών αλλά και την παρουσίαση της απο εδώ και πέρα δράσης της παράταξης.

“Επιλέξαμε συνειδητά να πολιτευτούμε με διαφορετικό από την «πεπατημένη» τρόπο. Όχι μεγάλα λόγια. Η ακριβής γυμνή αλήθεια για τη δύσκολη κατάσταση της χώρας και της πόλης. Ρεαλιστική και συγχρόνως ανατρεπτική προγραμματική πρόταση, με αιχμή την κοινωνική της διάσταση και ευαισθησία, που με συνολική προσπαθεια της πόλης θα μπορούσε να απαντήσει αποτελεσματικά στα σημερινά αδιέξοδα. Απηνή πόλεμο στη λογική του λαϊκισμού που μας οδήγησε στο σημερινό χάλι. Συναίνεση, συνεννόηση και συνεργασία με όλες τις παρατάξεις και όλους τους πολίτες. Πολιτικό πολιτισμό στην ουσία και όχι στους τύπους. Σεβασμό στον πολιτικό αντίπαλο, στις θέσεις και στα έργα του. Συνέπεια λόγων και έργων. Λιτή πολιτική και οικονομική διαχείριση και συμπεριφορά που να συνάδει απόλυτα με την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι συμπολίτες μας. Όχι άλλα προεκλογικά και άλλα αμέσως μετά τις εκλογές. Όχι χλιδάτα προεκλογικά κέντρα και αλόγιστες προεκλογικές δαπάνες πέρα και πανω από κάθε όριο και νόμιμο πλαφόν. Όχι παράνομες αφισοκολλήσεις και επιπλέον ρύπανση της ήδη αφόρητα επιβεβαρυμμένης πόλης μας” τόνισε ο κ. Νασιώκας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟπως υποστήριξε η παράταξη έδωσε στους πολίτες μια διαφορετική πρόταση για το μέλλον της πόλης η οποία απορρίφθηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία των Λαρισαίων. Από την άλλη όμως πέτυχε να πείσει μια βάση πολιτών με τα δικά της ενδιαφέροντα και τις δικές της αγωνίες για την πόλη και την πορεία της χώρας, για τη δική της πολιτική λογική.

“Οκτώμισι χιλιάδες ψηφοφόροι μας πίστεψαν και μας ψηφίσαν. Η συμμετοχη μας στο Δημοτικό Συμβούλιο αποτελεί μια καλή βάση για να συνεχίσουμε και να προβάλουμε τις θέσεις μας. Να υπηρετούμε τις ανάγκες των πολιτών από τη θέση της τρίτης παράταξης της αντιπολίτευσης.

Από τη θέση αυτή θα συμβάλουμε δημιουργικά στην αντιμετώπιση των μεγάλων αδιεξόδων της πόλης την επόμενη περίοδο. Με γνώμονα τη συναίνεση, τη συνεννόηση και τη συνεργασία με όλους θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε στην προώθηση μεγάλων θεμάτων της Λάρισας. Η παράταξή μας θα προσπαθήσει να αναδείξει και να στηρίξει τα αυτονόητα. Πάντα με ρεαλιστικές ανατρεπτικές προτάσεις. Αυτό θα το κάνει με συνέπεια. Με γόνιμη αντιπολίτευση. Θα ψηφίζουμε πάντα με γνώμονα το τι θα κάναμε αν ήμασταν εμείς πλειοψηφία. Είναι ευθύνη των άλλων παρατάξεων και ιδιαίτερα της πλειοψηφίας να ξεδιπλώσουν το όραμά τους για την πόλη και να ζητήσουν τη στήριξη από όλους τους άλλους” ξεκαθάρισε ο κ. Νασιώκας υπογραμμίζοντας ότι η «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» δημιουργήθηκε από την αναγκαιότητα των δυσκολιών και ήρθε για να μείνει.

Αναφγερόμενος στον από εδώ και πέρα σχεδιασμό της παράταξης ανακοίνωσε τα εξής:

Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα εκλέξει με καθολική ψηφοφορία της βάσης τα όργανα διοικησης και συντονισμού, θα οργανώσει τους πυρήνες της σε κάθε γειτονιά και σε κάθε χωριό και λειτουργώντας σαν τη συνείδηση των πολιτών θα προσπαθήσει να συνδέσει τα προβλήματα των πολιτών και τις πόλης με το δημοτικό συμβούλιο ,επιζητώντας εφικτές λύσεις.

“Σ’ αυτήν την αναγεννητική συμμετοχική πολιτική διαδικασία, για μια πόλη που θα ζει το επόμενο διάστημα όλο και μεγαλύτερα αδιέξοδα, καλούμε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα τις νέες και τους νέους να συστρατευτούν μαζί μας και να πρωταγωνιστήσουν στην προσπάθεια για να αλλάξουμε τα πράγματα και να κτίσουμε στην πόλη μας το μέλλον που ονειρευόμαστε και δικαιούμαστε”, κατέληξε ο κ. Νασιώκας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ