ΦΥΛΑΚΙΣΗ 37,5 ΧΡΟΝΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΒΕΡΓΗ

140Ο πρόεδρος των Ελλήνων Οικολόγων, Δημοσθένης Βεργής, καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 37 ετών και 6 μηνών για καταπάτηση χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων κοντά στη λίμνη Μαραθώνα

Η απόφαση που είναι πρωτόδικη, εκδόθηκε χθες το απόγευμα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας και ο Δημοσθένης Βεργής δεν ἠταν παρών κατά την εκφὠνηση της καθώς είχε αποχωρήσει από τη δίκη στην οποία παρίστατο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Η καταδίκη του Δημοσθένη Βεργή ήρθε μετά την εκδίκαση υπόθεσης καταπάτησης χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων κοντά στη λίμνη Μαραθώνα για την οποία κρίθηκε ένοχος χωρίς αναστολή αν και το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου ενώ του επέβαλε και χρηματικό πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ.

Βαριές ποινές για την ίδια υπόθεση επιβλήθηκαν στον πρώην δασάρχη Πεντέλης, Νίκ. Παπακώστα, και τον συγκατηγορούμενό του κ. Κατογιαννάκης. Ο πρώτος καταδικάστηκε σε 14 χρόνια κάθειρξη και πρόστιμο 5.000 ευρώ και ο δεύτερος σε 10 έτη και πρόστιμο 3.000 ευρώ. Σε αντίθεση με τον πρόεδρο των “Ελλήνων Οικολόγων” σε αυτούς δόθηκε αναστολή και δεν θα οδηγηθούν στις φυλακές. Αθώοι κρίθηκαν για την ίδια υπόθεση οι Εμμ. Δρακάκης, εφοριακός και τότε στέλεχος της Κτηματικής Υπηρεσίας Ανατολικής Αττικής και ο κ. Βλάχος.

Σύμφωνα με την κατηγορία, όμως, οι εκτάσεις αυτές, η αξία των οποίων υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ, όχι μόνο ήταν δασικές ή αναδασωτέες, αλλά ανήκαν στο ελληνικό Δημόσιο και στην ΕΥΔΑΠ, παρά το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος πολιτευτής υποστήριζε ότι οι τελευταίοι δεν είχαν δικαιώματα σε αυτές.

Ο Δημ. Βεργής εμφανίζεται να προέβαλε – κατά το κατηγορητήριο- «ανύπαρκτα δικαιώματα κυριότητας», ενώ οι κατηγορούμενοι φέρονται να είχαν πλαστογραφηθεί έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία οι εκτάσεις δεν ήταν δασικές.

thepressproject.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ