1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΤΟΥ 2ου ΕΠΑΛ

rompotikh1Η ομάδα ρομποτικής του 2ου Επαλ Λάρισας συμμετείχε το Σάββατο στον 2ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Θεσσαλίας για πρώτη φορά και κατέλαβε την πρώτη θέση με μικρή διαφορά από τις άλλες ομάδες. Όλες οι ομάδες θα συμμετέχουν στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής με στόχο μια καλή εμφάνιση και έπαθλο το εισιτήριο συμμετοχής στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής που θα γίνει στο Σότσι της Ρωσίας.

Το 2014 είναι η πρώτη χρονιά που Ολυμπιάδα Ρομποτικής θα φιλοξενηθεί σε πόλη Ολυμπιακών Αγώνων και μάλιστα την ίδια χρονιά με την διεξαγωγή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι μαθητές διαγωνίζονται ανάλογα με την ηλικία τους σε διαφορετικές κατηγορίες για το Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο και οι ομάδες αποτελούνται από δυο ή τρία μέλη και έναν προπονητή. Όλες οι κατηγορίες φέτος έχουν θέματα εμπνευσμένα από το διάστημα. Στην κατηγορία του Λυκείου που διαγωνίζεται το 2ο Επαλ Λάρισας ο στόχος είναι να κατασκευαστεί ένα ρομπότ που θα αναχωρεί από τον διαστημικό σταθμό και θα προσανατολίζει σωστά φωτοβολταϊκά πάνελ που βρίσκονται στο διάστημα. Αν κάποια από αυτά είναι ελαττωματικά θα πρέπει το ρομπότ να τα μεταφέρει στον χώρο της αποθήκης και αφού τα αντικαταστήσει με καινούρια να επιστρέψει φυσικά στο διαστημικό σταθμό.

rompotikh2Οι αγωνιζόμενοι μαθητές στην πρώτη φάση του διαγωνισμού πρέπει να κατασκευάσουν το ρομπότ τους με υλικά LEGO  χωρίς να έχουν μπροστά τους σχέδιο ή οδηγίες κατασκευής. Στην συνέχεια κάνουν δοκιμές και μετρήσεις στην πίστα δυο φορές πριν να ξεκινήσει η πρώτη επίσημη χρονομετρημένη διαδρομή. Ακολουθεί διάλειμμα, ένας νέος γύρος δοκιμών και ο δεύτερος και τελικός γύρος επίσημης χρονομετρημένης διαδρομής. Οι ομάδες συγκεντρώνουν πόντους για κάθε κομμάτι της αποστολής που ολοκληρώνεται με επιτυχία. Σε περίπτωση ισοβαθμίας κριτήριο είναι ο χρόνος ολοκλήρωσης της αποστολής.

Οι Καθηγητές και ο Διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Λάρισας εύχονται ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στους μαθητές της ομάδας του σχολείου μας καθώς και σε όλες τις διαγωνιζόμενες ομάδες.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Ο Διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων του 2ου Επαλ Λάρισας συγχαίρουν την ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας για την καλή εμφάνιση και την πρώτη θέση κατάταξης στον 2ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Θεσσαλίας. Εύχεται καλή επιτυχία στην ομάδα στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής ρομποτικής που θα γίνει το Σάββατο 28 Ιουνίου στην Αθήνα.

φωτο: Ι. Χλωρός

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ