ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

3odhmotiko (Αντιγραφή)Το Σάββατο 21 Ιουνίου 2014 διεξήχθη στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας ο 2ος  Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με σημαντική συμμετοχή μαθητών από όλες τις βαθμίδες (Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο).

Μέσα από την εκπαιδευτική ρομποτική  τα παιδιά  σχεδιάζουν, κατασκευάζουν και προγραμματίζουν ρομπότ, έχοντας την ευκαιρία να μάθουν παίζοντας και αναπτύσσοντας δεξιότητες  πάνω στη φυσική, τα μαθηματικά και τη μηχανική. όλα αυτά γίνονται πράξη χρησιμοποιώντας  εξαρτήματα Lego όπως εργαλεία, άξονες, ακτίνες, και υδραυλικά μέρη,  αισθητήρες και απλά «τουβλάκια».

Ο βασικός στόχος μιας τέτοιας δράσης είναι τα ίδια τα παιδιά, η επαφή τους με την επιστήμη και την τεχνολογία με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο, η ανάπτυξη αξιών όπως η ευγενής άμιλλα, ο σεβασμός στα μέλη της ομάδας, η ανάπτυξη επικοινωνιακών προσόντων, η επίλυση προβλημάτων, η συνεργασία, η πρωτοβουλία, ο πειραματισμός και η ανοιχτή σκέψη.

3odhmotiko1 (Αντιγραφή)Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελώνα συμμετείχε για πρώτη φορά στον διαγωνισμό με δυο ομάδες. Οι μαθητές διαγωνίστηκαν σε δύο διαφορετικές ομάδες στις κατηγορίες «Δημοτικό» ( Νίκος Πόρατ, Παρασκευή Σιώκου ,Φράνκο Σέχου)  και «Open»  (Τρικούπη Ελενα, Λάζαρος Χιούσκα, Κερασία Κοκκαλάρα) αντίστοιχα και κατάφεραν να λάβουν την δεύτερη θέση στην κατηγορία «Δημοτικό» και την  πρώτη θέση στην κατηγορία «Open». Με τη διάκριση αυτή εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που θα γίνει στις 28 Ιουνίου στην Αθήνα.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά μας που επέδειξαν απαράμιλλο ζήλο, υπομονή και επιμονή, προσήλωση στο στόχο τους, ομαδικό πνεύμα και συνεργασία και πέτυχαν να χαρίσουν στο Σχολείο μας αυτή τη μεγάλη επιτυχία.

3odhmotiko2 (Αντιγραφή)Επίσης αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον υπεύθυνο καθηγητή πληροφορικής  κ. Γιάννη Μπαρά για την έμπνευση και επιστημονική καθοδήγηση που προσέφερε στα παιδιά ώστε να πετύχουν αυτό το αποτέλεσμα που μας γεμίζει όλους υπερηφάνεια.

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας καλή επιτυχία και στο Πανελλήνιο Διαγωνισμό!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ