TO ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΛΛΑ ΟΙ ΝΟΜΟΙ … ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Το δημόσιο σχολείο στη χώρα μας δέχεται επίθεση εδώ και χρόνια, ωστόσο φαίνεται πως ο σημερινός υπουργός Παιδείας δεν έχει μνήμη και μείς οι εκπαιδευτικοί είμαστε εδώ για να του υπενθυμίσουμε ότι οι νόμοι καταργούνται από την κοινωνική δυναμική».

Αυτά τονίστηκαν μεταξύ άλλων σε εκδήλωση-συγκέντρωση για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, στην πλατεία Ταχυδρομείου, με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ ν.Λάρισας και της επιτροπής αγώνα εκπ/κών σε διαθεσιμότητα.

Θέματα όπως οι απολύσεις, η διαθεσιμότητα, η αξιολόγηση αλλά και ο νόμος για το νέο Λύκειο και η Τράπεζα Θεμάτων απασχόλησαν τους δύο κεντρικούς ομιλητές κ.κ Στ. Τζωρτζιώτη,μέλος του Δ.Σ της ΟΛΜΕ και Γιώργο Μαυρογιώργο, ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων οι  οποίοι τόνισαν ότι η εκδήλωση έχει την πτυχή του δρόμου, της αντοχής της πάλης και του ανταρτοπόλεμου!

«Μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες διαφαίνεται η ένταση και η διάρκεια του αγώνα μας, αφού καλούμαι να μιλήσω μετά το τέλος του σχολικού έτους»,παρατήρησε με νόημα ο κ.Μαυρογιώργος.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΕιδικότερα για το επίμαχο θέμα της αξιολόγησης οι ομιλητές υπογράμμισαν ότι πρόκειται για ένα από τα πιο επίκαιρα και καυτά ζητήματα, το οποίο θίγεται κάθε φορά που υπάρχουν αλλαγές στην εκπαίδευση.

«Το συγκεκριμένο θέμα απασχολεί τους εκπαιδευτικούς από το 1982», υποστήριξαν χαρακτηριστικά, ωστόσο ξεκαθάρισαν ότι νόμοι που είναι αντίθετοι στις απόψεις μένουν τελικά και ανεφάρμοστοι.

Η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία σε ρεμπέτικους και λαϊκούς ρυθμούς.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ