ΥΠΕΚΥΨΕ ΣΤΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΑΧΗ ΜΕ ΜΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ

pardalosΣήμερα το πρωί ο Παρδαλός, ο σκύλος ενός κτηνοτρόφου – σύμφωνα με την οργάνωση Καλλιστώ – υπέκυψε στα τα τραύματα του. Σε μία πολύ πρόσφατη μάχη, που έδωσε μόνος του χωρίς την βοήθεια άλλων σκύλων, με αρκούδα κατάφερε να προστατέψει πλήρως το κοπάδι του! Αλλά δυστυχώς, τα τραύματα που του άφησε αυτή η θαρραλέα του πράξη απέβησαν μοιραία για τη ζώη του.

Ο Παρδαλός ήταν 7 χρονών και μετρούσε ήδη 6 χρόνια φύλαξης και μάχης με αρκούδες και λύκους στην Πίνδο. Ένα σκυλί «παλικάρι» και βασικό μέλος του Δικτύου Ανταλλαγών Καλών Σκυλιών Φύλαξης της οργάνωσης Καλλιστώ.

Ο κυρ Αποστόλης (87 ετών βοσκός) και ο Αιμίλιος με βαριά πίκρα μας μίλησαν με τους ανθρώπους στην Καλλιστώ για να τους ανακοινώσουν την απώλεια. Μιλούσαν στο τηλέφωνο σαν να έφυγε ένα μέλος από την οικογένειά τους και αυτό μας συγκίνησε ακόμα πιο πολύ τονίζει με ανακοίνωση της η Καλλιστώ.

Ο Παρδαλός ήταν ο αγαπημένος σκύλος όλων. Σοβαρός, ψύχραιμος, δεν πείραξε ποτέ άλλα σκυλιά, δεν έφυγε ποτέ μέσα από τα πρόβατα, δεν «ζητιάνευε» ποτέ για χάδια ή φαγητό, ήταν αρχοντικός.

Ήταν και πάρα πολύ ψύχραιμος και θαρραλέος με τα αγρίμια: συνήθως μαζί με την Τούρκα παρέα προστάτευαν το κοπάδι. Φέτος όμως οι φόλες σκότωσαν τους συμπολεμιστές του τον Ζορμπά και τον Ρούφο και έτσι την πρόσφατη μάχη την έδωσε μόνος του! Και νίκησε! Αλλά τραυματίστηκε θανάσιμα…

Οι άνθρωποι της Καλλιστώς εξηγούν: «Για όσους από εμάς τον γνωρίσαμε θα αποτελεί πάντα μία πηγή έμπνευσης και ένα παράδειγμα της αξίας του έργου μας. Κάποια κουτάβια – παιδιά του έχουν δοθεί σε κτηνοτρόφους στον Όλυμπο, την Βόρεια Πίνδο, τη Ζίτσα, το Ζαγόρι και μέσα από το Δίκτυο Ανταλλαγών Καλών Σκυλιών Φύλαξης που έχουμε δημιουργήσει θα συνεχίσουν τον αγώνα συνύπαρξης άγριας φύσης και ανθρώπου. Από το Χαλίκι και το Ανήλιο μέχρι την Θεσσαλονίκη όλοι θα θυμούνται πάντα τον Παρδαλό. Καλό ταξίδι φίλε…».

zoosos.gr