Η ΝΕΜΠΡΑΣΚΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ – ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΠΙΣΩ…

5R8Οι αρχές στη Νεμπράσκα απελευθέρωσαν εκατοντάδες κρατούμενους κατά τη διάρκεια αρκετών ετών επειδή οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι έκαναν λάθη στους υπολογισμούς των ποινών τους. Τώρα προσπαθούν να εντοπίσουν και να βάλουν αρκετές δεκάδες από αυτούς πίσω από τα κάγκελα και πάλι.

Συνολικά, 306 κρατούμενοι απελευθερώθηκαν λανθασμένα, και το θέμα για πρώτη φορά έκανε γνωστό τοπικό μέσο μαζικής ενημέρωσης, η Omaha World-Herald. 257 από αυτούς τους κρατούμενους δεν θα αναζητηθούν από τις αρχές, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα διαπράξουν κανένα αδίκημα. Τρεις έχουν εν τω μεταξύ, πεθάνει, και οι υπόλοιποι έχουν ολοκληρώσει τον χρόνο της αναστολής τους.

«Προφανώς, έγινε λάθος. Οι άτομα που έκαναν αυτά τα λάθη θα πρέπει να λογοδοτήσουν.»

Ο Michael Kenney, ο οποίος διορίστηκε διευθυντής του Τμήματος σωφρονιστικών υπηρεσιών το Σεπτέμβριο, έχει ήδη δηλώσει ότι η υπηρεσία του αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για το σφάλμα, και αρνήθηκε να πει αν οι λάθος υπολογισμοί ήταν τυχαίοι, ή οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αγνόησαν τις οδηγίες του εισαγγελέα της Νεμπράσκα.

Το λάθος, όπως αναφέρθηκε από την Omaha World-Herald, ήταν ότι το Τμήμα Σωφρονιστικών Υπηρεσιών αγνόησε δύο αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου που υποδεικνύουν το σωστό τρόπο υπολογισμού των ποινών φυλάκισης.

Οι κρατούμενοι που παίρνουν μια ελάχιστη υποχρεωτική ποινή πρέπει πρώτα να εκτίσουν τον χρόνο της υποχρεωτικής ποινής, και από εκεί και μετά αρχίζουν να παίρνουν πίστωση για «καλή διαγωγή» που μπορεί να μειώσει τον υπόλοιπο χρόνο του εγκλεισμού τους στο μισό.

Για παράδειγμα, αν ένας τρόφιμος καταδικαζόταν σε 30 χρόνια φυλακή, και η υποχρεωτική ποινή του ήταν 10 χρόνια, θα έπρεπε να περάσει 20 χρόνια στη φυλακή πριν αφεθεί ελεύθερος υπό όρους. Με το λάθος που έκαναν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, έβγαινε από τη φυλακή στα 15 χρόνια.

Πολλοί από τους κρατούμενους ήταν μέσα για συνηθισμένα αδικήματα, αλλά κάποιοι από αυτούς που αφέθηκαν ελεύθεροι θεωρούνται επικίνδυνοι, είπε ο εισαγγελέας.
rt.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ