ΝΟΙΚΙΑΖΑΝ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ… ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

990Κύκλωμα που ενοικίαζε πολυτελή αυτοκίνητα από την Ελλάδα και τα μετέφερε στη Βουλγαρία, όπου τα μεταπωλούσε, εξάρθρωσε η Οικονομική Αστυνομία.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης για την εξάρθρωση του κυκλώματος, συνελήφθησαν δύο Έλληνες ηλικίας 48 και 32 ετών.

Είχε προηγηθεί κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών και συστηματική αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας προέκυψε ότι το κύκλωμα εφάρμοζε συγκεκριμένη μεθοδολογία προκειμένου να υπεξαιρεί τα κλεμμένα αυτοκίνητα και στη συνέχεια να τα μεταπωλεί.

Συγκεκριμένα, τα δύο μέλη του κυκλώματος, ενεργώντας από κοινού, ενοικίαζαν πολυτελή οχήματα – τα οποία συνήθως ήταν νέα μοντέλα – και στη συνέχεια τα προωθούσαν στη Βουλγαρία, όπου τα μεταπωλούσαν. Για να επιτύχουν τον σκοπό τους και να καταφέρουν να ενοικιάσουν τα οχήματα, χρησιμοποιούσαν πλαστά δελτία ταυτότητας, τα οποία ήταν ιδιαίτερα υψηλής πιστότητας ή εναλλακτικά πλαστές ή κλεμμένες πιστωτικές κάρτες.

Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες προμηθεύονταν τα πλαστά δελτία ταυτότητας από ιστοσελίδα του διαδικτύου, ενώ ως εκδούσα αρχή των δελτίων εμφανιζόταν συνήθως η Κύπρος.

Όσον αφορά στο χρονικό της σύλληψης τους, είχαν προηγηθεί δύο ανεπιτυχείς απόπειρες, στις 25 και 26-6-2014, παράνομης ενοικίασης από τον 48χρονο. Συγκεκριμένα, στις 25-6-2014 ο 48χρονος επικοινώνησε τηλεφωνικά με κατάστημα ενοικίασης αυτοκινήτων στην Κηφισιά και εκδήλωσε την επιθυμία του να ενοικιάσει καινούργιο πολυτελές όχημα.

Την επόμενη ημέρα, απογευματινές ώρες της 26-6-2014, ο 48χρονος μετέβη σε άλλο κατάστημα ενοικίασης αυτοκινήτων, της ίδιας εταιρείας, στην Αγία Παρασκευή και εμφανίζοντας πλαστό δελτίο ταυτότητας και πλαστή άδεια οδήγησης, που φαίνονταν να έχουν εκδοθεί από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, προσπάθησε να ενοικιάσει πολυτελές όχημα.

Οι ιδιοκτήτες του καταστήματος υποψιαζόμενοι την πιθανή προσπάθεια εξαπάτησής τους, ειδοποίησαν άμεσα τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και κάλεσαν τον 48χρονο να μεταβεί την επόμενη ημέρα στα γραφεία τους, προκειμένου να υπογραφεί η ενοικίαση του οχήματος.

Τις πρωινές ώρες της 27-06-2014 οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, με αποτέλεσμα να συλληφθούν επ’ αυτοφώρω οι δύο δράστες, ενώ επιχειρούσαν να ενοικιάσουν το πολυτελές αυτοκίνητο, από το προαναφερόμενο κατάστημα στην Αγία Παρασκευή.

Όπως εξακριβώθηκε, από τις συστηματικές αστυνομικές έρευνες, οι συλληφθέντες είχαν προβεί σε άλλες δύο τουλάχιστον παράνομες υπενοικιάσεις αυτοκινήτων τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2013, ιδιοποιούμενοι παράνομα δύο πολυτελή οχήματα.

Οι δράστες μετέφεραν τα οχήματα στη Βουλγαρία, όπου τα μεταπωλούσαν σε χαμηλές τιμές, σε σχέση με την πραγματική τους αξία. Τα οχήματα μεταπωλούνταν στη Βουλγαρία σε τιμές, που κυμαίνονταν ανάμεσα σε 8.000 με 15.000 ευρώ, ενώ η πραγματική εμπορική τους αξία κυμαινόταν μεταξύ 25.000 και 50.000 ευρώ.

Στην κατοχή των δύο συλληφθέντων, οι οποίοι οδηγήθηκαν χθες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 κινητά τηλέφωνα.

Παράλληλα, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εξετάζει το ενδεχόμενο οι συλληφθέντες να έχουν διαπράξει με τον ίδιο τρόπο ανάλογες ενέργειες σε καταστήματα ενοικίασης αυτοκινήτων σε άλλες περιοχές της χώρας.

directnews.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com