ΒΑΝΑΥΣΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΓΑΪΔΟΥΡΙΩΝ ΣΤΗ ΛΙΝΔΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Αηδιασμένοι από το θέαμα δηλώνουν έλληνες και ξένοι τουρίστες

γαιδουριΣοβαρό θέμα έχει προκύψει με την φροντίδα των γαϊδουριών της Λίνδου, καθώς οι καταγγελίες για κακοποίηση και βασανισμό των ζώων από ξένους και έλληνες επισκέπτες είναι καθημερινές. Το γεγονός αυτό ανάγκασε και το φιλοζωικό σωματείο «Τυχερές Πατούσες» να στείλει εξώδικη δήλωση στον πρόεδρο των ονηλατών της Λίνδου, με την οποία ζητά να ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας

των ζώων καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούν να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά και να προβούν στην αφαίρεση των γαϊδουριών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αγανάκτησης των επισκεπτών από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα γαϊδουράκια είναι μία επιστολή η οποία στάλθηκε πριν μερικές ημέρες στο φιλοζωικό σωματείο ενώ παράλληλα κοινοποιήθηκε και προς κάθε αρμόδιο φορέα.

Ο συντάκτης της ο οποίος μάλιστα τυγχάνει να είναι καθηγητής της Ελληνικής Τέχνης και Αρχαιολογίας στο εξωτερικό, περιγράφει με τα μελανότερα χρώματα τις συνθήκες διαβίωσης των γαϊδουριών και συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

«Κύριοι, Θα ήθελα να προβώ σε καταγγελία σχετικά με τις συνθήκες στις οποίες διατηρούν τα ζώα τους ορισμένοι ονηλάτες που μεταφέρουν επισκέπτες στην Ακρόπολη Λίνδου. Επιστρέφοντας από επίσκεψή μου στην Ακρόπολη στις 18/6/14, αντίκρισα κάποια γαϊδουράκια δεμένα σε ένα χώρο έξω από τη Λίνδο, κοντά στο πάρκινγκ της παραλίας, περίπου στο ύψος της ανηφόρας που οδηγεί στον αρχαιολογικό χώρο.

Τα ζώα – επτά ενήλικα (ανάμεσά τους ένα σε κατάσταση εγκυμοσύνης) και ένα μικρό- ήταν, κατά παράβαση της νομοθεσίας, δεμένα κάτω απ’ τον ήλιο, σε θερμοκρασία 38ºC, χωρίς πρόσβαση σε σκιά, τροφή ή νερό. Αμέσως τους έδωσα το νερό που είχα μαζί μου και στη συνέχεια κουβάλησα επιπλέον γύρω στα 20 μπουκάλια νερό από κοντινό περίπτερο, για να τα ποτίσω.

 

Η παρούσα επιστολή θα κοινοποιηθεί στο Αστυνομικό τμήμα Λίνδου, στο Δήμαρχο Λίνδου, στο Τμήμα Κτηνιατρικής και Αλιείας του Δήμου Ρόδου και στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας. Με εκτίμηση»

 

rodiaki.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ