ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΙΜΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΚΚΕ

kkeΤην άνοδο των δυνάμεών του τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις εκλογές ΟΤΑ διαπιστώνει στην απόφασή της η ΚΕ του ΚΚΕ: «Συνοπτικά, στις ευρωεκλογές, το Κόμμα μας πήρε ποσοστό 6,11% και 349.817 ψήφους, σε σχέση με το εκλογικό ποσοστό (4,5%) και τις ψήφους (277.227) του Ιούνη του 2012, εκλέγοντας 2 ευρωβουλευτές.

Επίσης κέρδισε τους δήμους σε Πάτρα, Χαϊδάρι, Πετρούπολη και Ικαρία. Σημείωσε άνοδο και στις 13 περιφέρειες, φτάνοντας το 8,88% και 498.573 ψήφους. Ανοδο σημείωσε σε 214 δήμους και σε 50 δήμους το ποσοστό του ξεπέρασε το 10%¨», τονίζει χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το πώς θα πολιτευτούν οι τέσσερις δήμαρχοι που εξελέγησαν με τη σημαία του κόμματος, τονίζεται χαρακτηριστικά: «Το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της Τοπικής και Περιφερειακής Διοίκησης δεν αναιρείται στους 4 δήμους που θα αναλάβουν οι κομμουνιστές την ευθύνη της διοίκησης. Και σ” αυτούς ισχύουν οι ίδιοι αντιλαϊκοί – αντεργατικοί νόμοι και αποφάσεις. Και οι 4 αυτές δημοτικές αρχές θα κληθούν να διαχειριστούν πετσοκομμένους προϋπολογισμούς, καταργήσεις υπηρεσιών, διαθεσιμότητες, ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό κ.λπ. Γι” αυτό στους 4 δήμους που θα αναλάβουν την ευθύνη της διοίκησης και στους υπόλοιπους δήμους και περιφέρειες, οι προτάσεις και η δράση μας πρέπει να αναδεικνύουν τα αδιέξοδα της αστικής πολιτικής για το λαό σε όλα τα επίπεδα της κρατικής διοίκησης, να παίρνουμε επιθετικές πρωτοβουλίες, που να αποκαλύπτουν τα όρια της αστικής διαχείρισης, τα εμπόδια που βάζει η εξουσία κεφαλαίου και ΕΕ, να είμαστε δύναμη έκφρασης και δράσης λαϊκής – εργατικής αντιπολίτευσης».

Για να διαβάσετε όλη την απόφαση της Κ.Ε. του ΚΚΕ πατήστε ΕΔΩ

aftodioikisi.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ