ΜΕΛΙΝΑ – ΜΑΝΟΣ, ΤΑ Μ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ

Συναυλία του Δήμου Λαρισαίων στο Φεστιβάλ Πηνειού

melina merkouriΟ Δήμος Λαρισαίων την Κυριακή 29 Ιουνίου 9.30 μ.μ. θα πραγματοποιήσει συναυλία αφιέρωμα στη Μελίνα και το Μάνο, πέρα από τα τραγούδια του Χατζηδάκι θα ακουστούν και τραγούδια του Θεοδωράκη, του Ξαρχάκου και του Μαρκόπουλου που ερμήνευσε η Μελίνα.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Αποστόλης Σακκάς – μπουζούκι, Αντώνης Ζαφειρίου – πιάνο, Σπύρος Καβαλιεράτος – κιθάρα, Μαριάννα Ζάχου- φωνή, Αλέξανδρος Τσιωνάς – φωνή. Την επιμέλεια του αφιερώματος έχει ο Βαγγέλης Κολώνας.

«Το 1994 ήταν η χρονιά που « έσβησαν» τα δυο φεγγάρια του πολιτισμού μας, η Μελίνα και ο Μάνος Χατζιδάκις…

Η Μελίνα η ηθοποιός, η διεθνής σταρ, η πολιτικός. Ήταν αυτή που αγωνίστηκε για την πτώση της δικτατορίας και μετά για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα.

Μια εύσαρκη πολιορκητική μηχανή που γκρέμιζε τα τείχη κάθε Ιεριχούς με το Ελληνικό σάλπισμα της και τη σαρωτική της λάμψη. Ήταν αυτό που δήλωνε η ίδια «Γεννήθηκα Ελληνίδα».

Μάνος Χατζιδάκις, το παιδί από την Ξάνθη που σε ηλικία μόλις 23 ετών έφερε στο προσκήνιο με τη διάλεξη του το 1948 το ρεμπέτικο τραγούδι. Ήταν ο ασυμβίβαστος, ο αναρχικός του πολιτισμού, ο μουσικοσυνθέτης που κάλυψε όλα τα είδη των τραγουδιών.

Με τη Μελίνα συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 1948 στο Θέατρο Τέχνης με το «Λεωφορείο ο Πόθος» όπου για πρώτη φορά η Μελίνα τραγούδησε « Το χάρτινο το φεγγαράκι». Ακολούθησε η κινηματογραφική Στέλλα του Κακογιάννη και μετά το «Ποτέ την Κυριακή» όπου έκανε η ταινία τη Μελίνα διεθνή σταρ και το Χατζιδάκι με τα « Παιδιά του Πειραιά» να πάρει το Όσκαρ για το τραγούδι, γεγονός που άφησε τον Μάνο αδιάφορο», σημειώνουν οι διοργανωτές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ