ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ

domesΠλήθος εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν όσοι επισκεφθούν το περίπτερο των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Δήμου Λαρισαίων  από 28 Ιουνίου έως και 6 Ιουλίου 2014 στο Φεστιβάλ Πηνειού.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο 28 Ιουνίου 2014 όπου το Κοινωνικό Φαρμακείο θα ενημερώσει το κοινό για τον Ιό του Δυτικού Νείλου καθώς επίσης και για τους τρόπους προστασίας από αυτόν.

Στη συνέχεια, την Κυριακή 29 Ιουνίου 2014 ο Δημοτικός Λαχανόκηπος πραγματοποίησε εκδήλωση ενημερωτικού χαρακτήρα με θέμα «Τα Λουλούδια για τον Κήπο σας». Όσοι προσέφεραν τρόφιμα και φάρμακα για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών είχαν την ευκαιρία να πάρουν ένα όμορφο καλοκαιρινό λουλούδι για τον κήπο τους!

Τη σκυτάλη παίρνει το Κοινωνικό Παντοπωλείο που τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014 θα αναλάβει να διασκεδάσει τους μικρούς μας φίλους μέσα από ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό παιχνίδι με θέμα τον εθελοντισμό παρέα με κλόουν, πολύ κέφι και μεγάλες παιδικές καλλιτεχνικές δημιουργίες!

Τα παιδιά όμως θα έχουν την χαρά να συνεχίσουν τις δράσεις τους και την Τρίτη 1 Ιουλίου 2014 οπότε το Κοινωνικό Συσσίτιο θα διοργανώσει εκδήλωση για τους λιλιπούτειους φίλους μας με  πολύ παιχνίδι, πολλή ζωγραφική και μεγάλη φαντασία αφού θα τους περιμένει να ξετυλίξουν τις καλλιτεχνικά ταλέντα τους και να διασκεδάσουν με μουσικές, παραμύθια και πολλά λαχταριστά ζαχαρωτά!

Την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014 η Τράπεζα Χρόνου θα δώσει τη δυνατότητα στους Λαρισαίους να εξασφαλίσουν αντικείμενα που επιθυμούν και υπηρεσίες που χρειάζονται χωρίς χρήματα μέσα από τη διοργάνωση ενός «Μίνι Ανταλλακτικού Παζαριού» που θα στηθεί με στόχο να γνωστοποιήσει τα οφέλη της ανταλλακτικής οικονομίας.

Ακολουθεί το Γραφείο Διαμεσολάβησης, όπου την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014 θα πραγματοποιήσει εκδήλωση ενημερωτικού χαρακτήρα για τους μεγαλύτερους επισκέπτες του Φεστιβάλ με θέμα τη «Βία και την Κακοποίηση στην Τρίτη Ηλικία» ενώ παράλληλα θα διανείμει και πληροφοριακό υλικό για την αντιμετώπιση του τόσο δυσάρεστου φαινομένου.

Τέλος την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014 το Κοινωνικό Φαρμακείο θα ενημερώσει τους διερχομένους για τα οφέλη των βοτάνων για την σωματική και ψυχική υγεία του ανθρώπου μέσα από την εκδήλωση «Βότανα και Υγεία».

Όλες οι εκδηλώσεις είναι προγραμματισμένες να αρχίζουν στις 19:00 κάθε απόγευμα και η συμμετοχή σε αυτές είναι δωρεάν. Ταυτόχρονα με τις εκδηλώσεις θα λάβει χώρα και συλλογή τροφίμων μακράς διαρκείας, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του Κοινωνικού Συσσιτίου και του Κοινωνικού Φαρμακείου που εξυπηρετούν καθημερινά μεγάλη μερίδα απόρων συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες διαβίωσης ενώ καθ’όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ εκπρόσωποι των Κοινωνικών Δομών θα παρευρίσκονται καθημερινά για να ενημερώνουν το κοινό για τις δράσεις τους και το έργο τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ