ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΨΑΧΝΑΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ “ΚΟΥΚΙΑ”

Ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ με αφορμή τη συνέλευση του συλλόγου

dasotaΣ’  ένα παζάρι εμπαιγμού και κοροϊδίας επιδόθηκαν, η ετερόκλητη πλειοψηφία του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας σε ευθεία γραμμή και καθοδήγηση από το κλιμάκιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στην έκτακτης Γ.Σ. του Συλλόγου των εργαζομένων στους Δήμους του ν. Λάρισας(25-6-2014).

Το θέμα της έκτακτης Γ.Σ. του Συλλόγου ήταν η συζήτηση, για την αντίδραση των εργαζομένων και αποφάσεις αγωνιστικών κινητοποιήσεων για το ζήτημα της αξιολόγησης και των επιπτώσεων αυτής όπως διαθεσιμότητες, απολύσεις, μειώσεις μισθών.

Αντί να συζητήσουμε για την αξιολόγηση, η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Συλλόγου, μετέτρεψε  τη Γ.Σ. σε τσίρκο, με σκοπό να διασφαλίσει τα κουκιά για το επόμενο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Έτσι το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν πως θα πάρουν απόφαση με οποιοδήποτε τρόπο να ψηφίζουμε στις έδρες των Καλλικρατικών Δήμων και όχι στην έδρα του συλλόγου όπως γίνεται εδώ και τριάντα χρόνια και από το παράθυρο και αντικαταστατικά να βάλουν να ψηφίζουν 40 διαγραμμένοι εργαζόμενοι απεργοσπάστες που διαγράφτηκαν με απόφαση γενικής συνέλευσης γιατί προσέφυγαν στον εισαγγελέα ενάντια στο σύλλογο και τους απεργούς,  πήραν τα 25 μεροκάματα όταν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι έδιναν τη μάχη της επιβίωσης και από την άλλη αυτοί οι ίδιοι αρνούνται και είναι πολέμιοι στο να ψηφίζουν εκατοντάδες συμβασιούχοι. Θέματα που δεν είχαν καμία σχέση με τη συνέλευση αλλά βέβαια όταν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα όλα παρακάμπτονται( τα κουκιά για το συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ ντε…)

Χωρίς την παραμικρή δόση ηθικής, με αυταρχική συμπεριφορά και διαδικασία, εκβίασε τους συναδέλφους πατώντας κυριολεκτικά στην αγωνία όλων για το τι θα γίνει με το ζήτημα της αξιολόγησης, και επιδόθηκε να κάνει πάση θυσία απόφαση της Γ.Σ. -με κουτοπονηριές- παραταξιακές σκοπιμότητες, σκεπτόμενοι ότι θα τους αποφέρει ψήφους.

Και όλα αυτά με την καθοδήγηση και εποπτεία από κλιμάκιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ με επικεφαλής τον Γ. Γραμματέα (ΠΑΣΚΕ) και μέλη του Γ.Σ. όπως ο συνάδελφος και μέλος του Συλλόγου μας Γιαλαμάς Τάκης (ΣΥΡΙΖΑ), που ήταν παρόντες στη Γενική Συνέλευση.

Αποκαλύφθηκε σ΄ όλο της το μεγαλείο η «μηχανή» που προσπαθούν να στήσουν γι’  άλλη μια φορά – την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος – αλλάζοντας ονόματα και πανωφόρια από ΠΑΣΚΕ σε Συνδικαλιστική Ανατροπή στους οτα ή από ΑΣΚ-ΟΤΑ σε ΜΕΤΑ κοκ. Δηλαδή παλιός και νέος εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, με υλικά κατεδαφίσεων, προσπαθώντας έτσι να εγκλωβίσουν τη ριζοσπαστικοποίηση των εργαζομένων. Τη Δευτέρα άλλωστε 23/6/2014 άλλη αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ (τελευταία μας αγάπησαν πολύ) με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της (ΔΑΚΕ) ο οποίος ήταν αποκαλυπτικότατος πως βλέπουν και χειρίζονται τα «καυτά» προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους εκεί στην ΠΟΕ-ΟΤΑ. «Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτε άλλο» μας είπε «κάναμε εμείς τις δικαστικές παρεμβάσεις που χρειαζόταν μαζέψαμε και κάμποσες υπογραφές» και έτσι κλείνει το όλο ζήτημα των «αγωνιστικών κινητοποιήσεων» του κλάδου για την αξιολόγηση που πλανάτε σαν δαμόκλειο σπάθη πάνω από τα κεφάλια των εργαζομένων σ΄ όλο τον δημόσιο τομέα.

Η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων των Δήμων του ν. Λάρισας (ΠΑΣΚΕ+ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ????) σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από τις τελευταίες εκλογές στο Σύλλογο,  επαλήθευσε τις θέσεις που καταθέσαμε στους εργαζόμενους για όλες αυτές τις παρατάξεις, οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ-ΟΤΑ ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ.

Το διάστημα που μεσολάβησε από την συγκρότηση του προεδρείου(που «πέταξαν» από το προεδρείο την ΔΑΣ-ΟΤΑ με ποσοστό 46% με  καθοδηγητή της παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ) μέχρι σήμερα κάνουν την «πάπια» σε μια σειρά καυτά ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, καθώς τα ‘χουνε βρει με τη διοίκηση(υπηρεσιακή και πολιτική).

Ζητήματα όπως η εφαρμογή της Σ.Σ.Ε (γάλατα, είδη ατομικής προστασίας κλπ), αλλά και τα τεράστια προβλήματα που έχουν σωρευτεί – τα πιο πολλά – στις διευθύνσεις καθαριότητας, πρασίνου, τεχνικής με αποκορύφωμα αυτά στη λειτουργία των παιδικών σταθμών (εργαζόμενοι και δομές) που η πλειοψηφία του ΔΣ τους εμπαίζει. Όλα αυτά και όχι μόνο τα ‘χουνε φορτώσει στο άρμα της συναίνεσης και της υποταγής, του οποίου είναι θιασώτες και σ΄ αυτό προσπαθούν να σύρουν και τους εργαζόμενους στους Δήμους του ν. Λάρισας. Προσπαθούν να πνίξουν με κάθε τρόπο την όποια αγωνιστική διάθεση και στάση ζωής των εργαζομένων με ταξικό προσανατολισμό.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το σάπιο σύστημα έχει ακόμα λύσεις, έχει ακόμα εφεδρείες, μέσα σ’ αυτές είναι και οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες των συνδικάτων, έτσι ώστε να μπορέσει να κρατήσει το πάνω χέρι στην εξουσία.

Ξέρουμε όμως και τη δύναμη των εργαζομένων, των ανέργων, των λαϊκών στρωμάτων, τη δύναμη που μπορεί να προσδώσει στο κίνημα η λαϊκή συμμαχία γενικότερα. Γνωρίζουμε ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει, τίποτα δεν πρόκειται να κερδιθεί αν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δεν πάρουμε την υπόθεση του αγώνα μας στα χέρια μας. Να πετάξουμε έξω από τα συνδικάτα όλους αυτούς που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να υπηρετήσουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους. Να σηκωθούμε όρθιοι να ανατρέψουμε την πολιτική  κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΔΝΤ, μονοπωλίων, προς όφελος του λαού.

Στη βάση αυτή προχωράμε με ενότητα όλων των εργαζομένων, μονίμων και συμβασιούχων, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συμμαχία και κοινό αγώνα με όλα τα λαϊκά στρώματα.

Ο νόμος για την αξιολόγηση είναι εχθρικός για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ αλλά και για όλους τους εργαζόμενους. Γι’ αυτό και πρέπει να  απορριφθεί καθολικά από όλους.

Η αξιολόγηση είναι το εργαλείο ενίσχυσης της λειτουργίας των δομών και υπηρεσιών με τα κριτήρια «Ανώνυμης εταιρείας», προσπαθεί να χειραγωγήσει τις συνειδήσεις των εργαζομένων, να εφαρμόσει στους εργασιακούς χώρους το «Νόμος και τάξη», την πλήρη υποταγή.

Όποια μορφή και να πάρει, με όποιο τρόπο και αν γίνει, εφ όσον συνδέεται με την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης των δημόσιων υπηρεσιών, δεν αλλάζει χαρακτήρα. Έχει τη σφραγίδα της  Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπηρετεί συνολικότερα την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη των μονοπωλίων.

Ταυτόχρονα, είναι εργαλείο για περεταίρω περικοπές στους μισθούς, για τη σύνδεση των μισθών με την παραγωγικότητα, την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, τις απολύσεις.

 

Μπλοκάρουμε την εφαρμογή της «αξιολόγησης», απέχουμε από οποιαδήποτε εμπλοκή στην αξιολόγηση.

 

Παλεύουμε για:

             Να καταργηθεί ο νόμος 4250/14

             Να μην εφαρμοστεί στην πράξη η ποσόστωση που επιβάλλει ο ν. 4250/14

             Να μην συμμετέχει κανένας εργαζόμενος σε αυτοαξιολόγηση, δεν συμπληρώνουμε τα έντυπα «αυτοαξιολόγησης» όταν δοθούν, τα παραδίνουμε μαζικά στο Σύλλογο.

             Να μην δεχτεί κανένας προϊστάμενος να συμπράξει στην υλοποίηση του νόμου, στη βαθμολογία με ποσόστωση, που οδηγεί σε απολύσεις εργαζόμενων

             Δεν έχουν θέση στο Σύλλογο οι αξιολογητές.

             Να μην γίνει καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ