ΕΚΛ: ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΑΡΚΩΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΚάλεσμα στους εργαζόμενους και τη νεολαία, να πάρουν μέρος στην εκδήλωση που διοργανώνει σε συνεργασία με το ΕΣΥΝ, την Τετάρτη 2 Ιούλη, στις 8.30 μ.μ, στην πλατεία Λαμπρούλη (λόφος Φρουρίου), ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά που χαραμίζουν την ζωή και τα όνειρα της νεολαίας, απηύθυναν σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου τα μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

«Σε μια περίοδο που η ανεργία στους νέους χτυπάει κόκκινο, που πληθαίνουν τα 5μηνα προγράμματα με τζάμπα δουλειά, που οι εργοδότες επιβάλλουν εξαντλητικά ωράρια με χαμηλά μεροκάματα, που τσακίζονται βασικά εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, το εκμεταλλευτικό σύστημα και οι μηχανισμοί του προβάλλουν τα ναρκωτικά ως διέξοδο, τη ναρκωκουλτούρα ως τρόπο ζωής. Είναι απαραίτητο για αυτούς, τα παιδιά της εργατικής-λαϊκής οικογένειας, οι νέοι εργαζόμενοι να είναι εξαρτημένοι από ναρκωτικές ουσίες, να δουλεύουν και να ζουν  απομονωμένοι, να ψάχνουν τη λύση στη χρήση ναρκωτικών ουσιών και όχι στην οργανωμένη πάλη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΚΛ υποστηρίζοντας ότι τα δάκρυα που χύνουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και η Ε.Ε για να ευαισθητοποιήσουν, όπως λένε, την κοινή γνώμη πάνω στο ζήτημα της χρήσης και της παράνομης διακίνησης, είναι ψεύτικα. Ε

«Το Εργατικό Κέντρο Ν.Λάρισας, σταθερά εναντιώνεται με ξεκάθαρη θέση απέναντι σε όλα τα ναρκωτικά. Για εμάς δεν υπάρχει διαχωρισμός στα ναρκωτικά σε μαλακά και σκληρά.  Η πάλη ενάντια στη ναρκωκουλτούρα αποτελεί για το εργατικό κίνημα αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που γεννάει και αναπαράγει  την εξαθλίωση», ξεκαθάρισε ο κ. Τσιαπλές, υποστηρίζοντας ότι η λύση βρίσκεται  στη συμμετοχή των νέων στον αγώνα, όχι με την φυγή μπροστά σε κάθε δυσκολία.

«Ο αγώνας ενάντια στη ναρκωκουλτούρα θα πρέπει να αποτελεί για τη νεολαία αγώνα ενάντια σε κάθε είδους συμβιβασμό, ενάντια σε κάθε είδους εξάρτηση. Θα πρέπει να είναι αγώνας για τη ζωή που μας αξίζει!

Παλεύουμε για τη δημιουργία ενός Δημόσιου και Ενιαίου Φορέα με επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της χώρας με υπηρεσίες πρόληψης, θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης, έρευνας και αξιολόγησης.

Απαιτούμε να απαγορευτεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στους παραπάνω τομείς. Να στηριχθούν οι υπάρχουσες δομές πρόληψης – στεγνών προγραμμάτων απεξάρτησης – κοινωνικής επανένταξης, οι οποίες παρότι υποχρηματοδοτούνται είναι οι μόνες που έχουν σοβαρό έργο να επιδείξουν. Να εγκαταλειφθεί η προσπάθεια διακίνησης “υποκατάστατων” μέσα από το σύστημα Υγείας. Να δοθεί βάρος στην πρόληψη, ιδίως στην πρωτογενή.

Το Εργατικό Κέντρο Ν.Λάρισας, καλεί τους νέους να οργανωθούν στα σωματεία τους, να δυναμώσουν τις λαϊκές επιτροπές, τους συλλόγους κατάρτισης, τα 15μελή. Να παλέψουν για τα σύγχρονα δικαιώματά τους, ενάντια στην υποταγή και τη ναρκωκουλτούρα που τους πλασάρουν. Να διεκδικήσουν τη ζωή σήμερα προετοιμάζοντας το αύριο που θα είναι μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που ο πλούτος θα ανήκει σ’ αυτούς που τον παράγουν και όχι στους καπιταλιστές», κατέληξε ο κ. Τσιαπλές.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ