Ρ. ΚΟΜΗΤΣΑΣ: ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΑ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΑ

ΚομήτσαςΠρο των ευθυνών της θέτει τη ΔΕΗ ο δήμαρχος Κιλελέρ, κ. Ρίζος Κομήτσας, για τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην αποκατάσταση βλαβών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης των αρδευτικών αντλιοστασίων των αγροτών. Με επιστολή του προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Αρ. Ζερβό και τον Διευθυντή Περιοχής Λάρισας κ. Σωτ. Αλευρά, ο δήμαρχος Κιλελέρ

ζητά η ΔΕΗ να διαθέσει περισσότερα συνεργεία για την αποκατάσταση των βλαβών και κανένα αντλιοστάσιο να μη μένει χωρίς ρεύμα για περισσότερες από 24 ώρες. Αναλυτικά, ο κ. Κομήτσας σημειώνει τα εξής:

« Κύριε Διευθυντά

Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες έντονων διαμαρτυριών από αγρότες του Δήμου Κιλελέρ, οι οποίοι δε μπορούν να αρδεύσουν τις καλλιέργειές τους σε αυτό το πολύ κρίσιμο στάδιο της ανάπτυξης των φυτών, επειδή η ΔΕΗ αδυνατεί να αποκαταστήσει άμεσα τις ηλεκτρολογικές βλάβες, που σημειώνονται στο δίκτυο παροχής ρεύματος των αρδευτικών συγκροτημάτων των παραγωγών.

Είναι αδιανόητο οι αγρότες μας να καλούνται να περιμένουν μία εβδομάδα ή και περισσότερο για την επισκευή τέτοιων βλαβών από τη ΔΕΗ και οι καλλιέργειές τους να μένουν απότιστες με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος σοβαρών ζημιών στην παραγωγή.

Η ΔΕΗ οφείλει, εδώ και τώρα, να εξασφαλίσει περισσότερα συνεργεία για την αποκατάσταση των βλαβών στα αντλιοστάσια των αγροτών, ώστε κανένας παραγωγός να μη μένει χωρίς ρεύμα για περισσότερες από 24 ώρες.

Διαφορετικά, θα πρέπει η ΔΕΗ Α.Ε. να αναλάβει και την ευθύνη για τις ζημιές, που τυχόν θα υποστούν οι παραγωγοί, αφού δε θα είναι σε θέση να αρδεύσουν τις καλλιέργειές τους με υπαιτιότητά της.

Ως δημοτική αρχή Κιλελέρ δηλώνουμε, απερίφραστα, ότι θα είμαστε στο πλευρό των αγροτών μας και θα στηρίξουμε κάθε τους προσπάθεια να βρουν το δίκιο τους σε περιπτώσεις όπου η ΔΕΗ δεν αποκαθιστά, άμεσα, βλάβες στα αρδευτικά αντλιοστάσια με αποτέλεσμα να μένουν απότιστες οι καλλιέργειες και να τίθεται σε κίνδυνο ή να υποβαθμίζεται η φετινή παραγωγή βιομηχανικής ντομάτας, βαμβακιού, καλαμποκιού και πολλών άλλων προϊόντων των παραγωγών μας ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ