ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟ ΕΚΛ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΚάλεσμα στα σωματεία, στους εργαζόμενους, τη φτωχή αγροτιά, στους αυτοαπασχολούμενους, να ορθώσουν με τον αγώνα τους τοίχο αντίστασης και ανατροπής ενάντια στο σχέδιο της κυβέρνησης για την μικρή ΔΕΗ, απηύθυνε ο πρόεδρος του ΕΚΛ Τάσος Τσιαπλές μιλώντας σε σύσκεψη εκπροσώπων συλλόγων και φορέων της περιοχής.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιαπλές όλοι μαζί θα πρέπει να στηρίξουν τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, που ξεκινάνε 48ωρες απεργίες από την ερχόμενη Πέμπτη. Να αντιδράσουν αποφασιστικά στο ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης των απεργών από την κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος τους ζήτησε ακόμη να δώσουν το παρών στην απεργιακή συγκέντρωση στο κτίριο της ΔΕΗ αύριο Πέμπτη 3 Ιούλη το πρωί.

«Κάθε Δ.Σ συνδικαλιστικής οργάνωσης, να ενημερώσει τα μέλη της, για τις συνέπειες που θα έχει για το λαό η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, με διάφορους τρόπους (ανακοινώσεις, περιοδείες, συζητήσεις, κ.α).

Ως Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, είμαστε αντίθετοι στην πώληση της «μικρής ΔΕΗ», αλλά δεν περιοριζόμαστε σ’ αυτό. Εξ’ αρχής ήμασταν ενάντια στην απελευθέρωση της ενέργειας και σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Δεν μπορεί να μιλάμε απλά για δημόσια ΔΕΗ με κοινωνικό έλεγχο, σε ένα κράτος με άλλη διαχείριση, όπου θα υπάρχουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, που θα απαιτούν από την κυβέρνηση μείωση του ενεργειακού κόστους για τη συνέχιση της κερδοφορίας τους.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΘεωρούμε ότι η λύση προς όφελος του λαού είναι, η μετατροπή της ενέργειας σε κοινωνικό αγαθό, κόντρα στην Ε.Ε και τις κατευθύνσεις της, για μετατροπή και της ενέργειας σε όλο και πιο ακριβό εμπόρευμα, προκειμένου να κερδίζουν τα μονοπώλια», σημείωσε ο κ. Τσιαπλές ξεκαθαρίζοντας ότι η διοίκηση του ΕΚΛ παλεύει για την δημιουργία ενός ενιαίου αποκλειστικά κρατικού φορέα Ενέργειας, στον οποίο θα εντάσσονται η ΔΕΗ, ο ΑΔΜΗΕ, ο ΔΕΔΔΗΕ, όλος κλάδος από την παραγωγή μέχρι την κατανάλωση, χωρίς καμία συμμετοχή ιδιώτη, που θα υπηρετεί το σύνολο των λαϊκών αναγκών, θα σχεδιάζει τα ενεργειακά έργα με πανεθνικό σχεδιασμό, επιστημονικά, με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητες της χώρας.

«Σε ένα τέτοιο φιλολαϊκό δρόμο ανάπτυξης μπορούν να εξασφαλιστούν ταυτόχρονα: φτηνό ρεύμα για το λαό, αύξηση των θέσεων εργασίας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και όχι συμβασιούχων και εργολαβικών, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στην Ενέργεια, μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της χώρας, εξασφάλιση ενεργειακής επάρκειας για την ανάπτυξη όλων των παραγωγικών δυνάμεων.

Μ’ αυτή τη γραμμή πάλης, θεωρούμε ότι πρέπει να δοθεί ο αγώνας των εργαζομένων της ΔΕΗ και όλων των εργαζομένων, των αγροτών και ΕΒΕ για να έχει νικηφόρα προοπτική και να εμποδίσει τα σχέδια της κυβέρνησης και της Ε.Ε.», κατέληξε ο κ. Τσιαπλές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ