ΟΓΑ: ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ Α21 – ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

319Καθυστερεί εκ νέου η πληρωμή στους δικαιούχους για την β δόση των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ αφού από 11 Ιουλίου που είχε προγραμματιστεί τώρα η Διοίκηση του Οργανισμού ανακοινώνει νέα ημερομηνία

Στις 18 Ιουλίου θα δοθεί τελικά η β δόση για το οικογενειακό επίδομα σύμφωνα με τον διοικητή του ΟΓΑ, Ξενοφών Βεργίνη. Ο κ. Βεργίνης διευκρίνισε ότι βασική προϋπόθεση είναι να έχει γίνει φορολογική δήλωση και αίτηση Α21 έως τις 30 Ιουνίου. Αν δεν συμβεί αυτό τότε δεν πρόκειται οι δικαιούχοι που είχαν πάρει την πρώτη δόση απο το οικογενειακό επίδομα το περασμένο Πάσχα να λάβουν καμία επόμενη δόση (απομένουν τρεις ως το τέλος του έτους).

Το οικογενειακό επίδομα δίνεται σε οικογένειες με ένα παιδί, δύο παιδιά, τρία παιδιά κ.ο.κ. με εισοδηματικά κριτήρια.

Αμέσως μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης συμπληρώνεται το έντυπο Α21. Το έντυπο Α21 υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.gsis.gr. Εντυπο Α21 θα υποβάλουν ξανά και όσοι είχαν υποβάλει πέρυσι διορθώνοντας ή συμπληρώνοντας στοιχεία. Μόλις υποβληθεί το Α21 μπορεί να παρακολουθηθεί ο ενδιαφερόμενος την αίτηση από την ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr ). Αξίζει να τονιστεί ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει διευκρινίσει πως το ειδικό επίδομα τριτέκνων και πολυτέκνων που καταβλήθηκε για πρώτη φορά το 2013 και συνεχίζει να καταβάλλεται δεν προσμετρείται στο καθαρό ετήσιο, οικογενειακό εισόδημα και απαλλάσσεται από τον φόρο εισοδήματος.

Επιπλέον, απαλλάσσονται από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης τόσο το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων όσο και το ειδικό επίδομα τριτέκνων και πολυτέκνων από την έναρξη χορήγησής τους. Το επίδομα για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες καταβάλλεται σε οικογένειες με τρία και άνω εξαρτώμενα τέκνα και το ποσό ανέρχεται στα 500 ευρώ ετησίως για κάθε τέκνο. Σε οικογένειες με τρία προστατευόμενα τέκνα το επίδομα καταβάλλεται εφόσον το συνολικό οικογενειακό εισόδημα είναι ως 45.000 ευρώ. Αν η οικογένεια έχει τέσσερα τέκνα, το εισοδηματικό όριο είναι 48.000 ευρώ και για κάθε επόμενο τέκνο το όριο προσαυξάνεται κατά 4.000 ευρώ.

Τα νέα οικογενειακά επιδόματα χορηγούνται εφόσον ο δικαιούχος κατοικεί ή διαμένει μόνιμα και συνεχώς την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα, φορολογείται στην Ελλάδα και τα εξαρτώμενα τέκνα ευρίσκονται στην Ελλάδα.

Η πρώτη δόση θα καταβληθεί σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΟΓΑ στις 18 Ιουλίου και οι επόμενες δύο δόσεις τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο. Οι δικαιούχοι για τα οικογενειακά επιδόματα που έχουν κάνει το Α21 και έχει εκκαθαριστεί η αίτηση τους μπορούν μέσω της ειδικής εφαρμογής του ΟΓΑ εδώ να ελέγχουν την πορεία της αίτησης τους και να ξέρουν πότε θα λάβουν τα χρήματα. Πληροφορίες για τις αιτήσεις από την εφαρμογή του ΟΓΑ για τα επιδόματα του έτους 2014 θα είναι διαθέσιμες μέσω της παρούσας εφαρμογής τον επόμενο μήνα της υποβολής του εντύπου Α21.
singleparent.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ