ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Για πρωτοφανές κλίμα τρομοκράτησης κάνουν λόγο εκπαιδευτικοί και συνδικαλιστές που διοργανώνουν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια της Λάρισας 

καθηγητέςΜε εντολή του Εισαγγελέα που διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την πανελλαδική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιανουαρίου στα διόδια Πυργετού ενάντια στις διαθεσιμότητες, για να αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για παρακώλυση συγκοινωνιών και κατάληψη οδοστρώματος εθνικής οδού, κλήθηκαν χθες από την τροχαία αυτοκινητοδρόμων για κατάθεση

ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάρισας Δ. Παπαδόπουλος και το μέλος της επιτροπής αγώνα εκπαιδευτικών Δ. Κόκοβα, αλλά και από αστυνομικό τμήμα της Αθήνας ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Κοτσυφάκης και το μέλος της διοίκησης Γρ. Καλομοίρης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τις καταθέσεις των παραπάνω συνδικαλιστών ο εισαγγελέας θα εκτιμήσει αν διέπραξαν αδικήματα και αν θα πρέπει να οδηγηθούν σε δίκη και οι 4 προαναφερθέντες.

Το γεγονός της διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους κόλπους των εκπαιδευτικών, αλλά και μεταξύ των συνδικαλιστών διαφόρων κλάδων που κάνουν λόγο για πρωτοφανή προσπάθεια τρομοκράτησης όλων εκείνων που προσπαθούν να σηκώσουν φωνή αντίστασης στις προωθούμενες πολιτικές.

Μάλιστα θυμίζουν ότι μέχρι σήμερα έχουν ασκηθεί δεκάδες διώξεις εναντίων όσων διαμαρτυρήθηκαν για τα διόδια, για την αγροτική πολιτική, για τις αυξήσεις στο νερό στο δήμο Τυρνάβου κ.λπ.

Εν τω μεταξύ στο πλαίσιο των αντιδράσεων για την διενεργούμενη προκαταρκτική εξέταση η ΕΛΜΕ διοργανώνει σήμερα στις 12 μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστικό μέγαρο Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ