ΤΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ

‘Η όταν ουρλιάζει από πόνο ο γείτονας, διαμαρτύρονται ότι δεν μπορούν να κοιμηθούν

ΓΡΑΦΕΙ Ο Γιάννης Παιδής

δεηΔεν πρόλαβε καλά – καλά να ξεκινήσει η απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ και ένας ένας οι φορείς στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής άρχισαν να εκφράζουν δήθεν ανησυχίες για τις επιπτώσεις της απεργίας. Φυσικά κανείς από τους ανησυχούντες δεν έσπευσε να επιρρίψει ευθύνες στην κυβέρνηση για την πολιτική αλλά όλων τα βέλη στράφηκαν κατά των εργαζομένων.

Πρώτος και καλύτερος ο πρόεδρος των βιομηχάνων (ΣΘΕΒ) ο οποίος έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο της ΔΕΗ ΑΕ κ. Αρθρούρο Ζέρβο, τονίζοντας ότι: «οι  επαναλαμβανόμενες απεργίες των εργαζομένων της ΔΕΗ και οι ενδεχόμενες διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος είναι βέβαιο ότι θα επιφέρουν διακοπή της παραγωγικής διαδικασίας στις επιχειρήσεις της Θεσσαλίας, αλλά και όλης της χώρας, φθορές στον παραγωγικό τους εξοπλισμό και κίνδυνο για πρόκληση ατυχημάτων.

Είναι βέβαιο σημειώνει ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ ότι το σύνολο της επιχειρηματικής κοινότητας στη χώρα μας κατανοεί την αγωνία των εργαζομένων για το μέλλον της επιχείρησης καθώς και το δικαίωμά τους στην απεργία, ωστόσο η αναχρονιστική και εκβιαστική πολιτική που ακολουθείτε δεν μπορεί πλέον να γίνει αποδεκτή από κανένα, τη στιγμή μάλιστα που μια ολόκληρη κοινωνία πασχίζει για την επιβίωσή της, μέσω ανάπτυξης, αύξησης της ανταγωνιστικότητας και μείωσης της ανεργίας.

Η Διοίκηση του ΣΘΕΒ απευθύνει έκκληση προς κάθε κατεύθυνση και κάθε αρμόδιο να επικρατήσει ηρεμία και λογική καθώς το τελευταίο πράγμα που θέλει ο τόπος μας είναι η παύση της παραγωγικής και εμπορικής βάσης του και ζητά την προσωπική  παρέμβαση του Προέδρου της ΔΕΗ για το θέμα.

Σε περίπτωση που δεν μπορεί αυτό να αποφευχθεί ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Δοντάς και η Διοίκηση του ΣΘΕΒ θεωρεί επιβεβλημένη την έγκαιρη ενημέρωση των επιχειρήσεων από τις κατά τόπους Διευθύνσεις της ΔΕΗ για τις πιθανές διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος».

Δυστυχώς αποδεικνύεται πλέον περίτρανα ότι η κυβέρνηση έχει δίπλα της πρόθυμους, που βολεύονται από την πολιτική της,  να συκοφαντήσουν αγώνες εργαζομένων και να επενδύσουν στον κοινωνικό αυτοματισμό είτε αυτοί είναι βιομήχανοι, που δήθεν θα σταματήσουν την παραγωγή τους λες και μέχρι σήμερα έχουμε οργασμό εργασιών στα εργοστάσια, είτε είναι ξενοδόχοι που θα αφήσουν χωρίς αιρκοντίσιον εκατομμύρια τουρίστες λες και αυτές τις μέρες θα έλθουν όλοι και το κυριότερο λες και όλα τα ξενοδοχεία διαθέτουν μονάδες κλιματισμού, είτε είναι καημένοι περιπτεράδες στη Θεσσαλονίκη που θα τους λιώσουν τα παγωτά και οι οποίοι δεν βρήκαν να πουν ούτε μία λέξη για την απάνθρωπη φορολόγησή τους ή για την καταστροφική μείωση των ποσοστών κέρδους σε τσιγάρα και εφημερίδες.

Αλλά δυστυχώς όλοι αυτοί ξεχνούν ότι όταν ουρλιάζει από πόνο ο γείτονας εσύ δεν διαμαρτύρεσαι ότι δεν μπορείς να κοιμηθείς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ