ΤΗ ΚΑΙΤΗ ΓΑΡΜΠΗ «ΤΣΙΜΠΗΣΕ» ΤΟ ΣΔΟΕ – ΑΓΡΟΤΕΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

927Η δημοφιλής σταρ κατηγορείται ότι απέκρυψε εισοδήματα 1 εκατ. ευρώ και αναμένεται να κληθεί να πληρώσει πρόστιμα. To ΣΔΟΕ εντόπισε φοροδιαφυγή συνολικού ύψους 78.670.000 ευρώ, μόνο τον Ιούνιο στην Αττική και τον Πειραιά.

Ανάμεσα σε αυτούς που πιάστηκαν στην τσιμπίδα του Σώματος είναι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.gr και η Καίτη Γαρμπή. Πάντως, η πιο κραυγαλέα περίπτωση φοροδιαφυγής που εντοπίστηκε είναι αυτή ενός συνταξιούχου στη Γλυφάδα που έκρυψε από την Εφορία 23.410.000 ευρώ.

Οσον αφορά την δημοφιλή τραγουδίστρια, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται κατά τη διάρκεια των 10 τελευταίων χρόνων να απέκρυψε εισοδήματα ενός εκατ. ευρώ, κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα κληθεί να πληρώσει -σε πρόστιμα και φόρους- πάνω από 600.000 ευρώ.

Εκτός από την Καίτη Γαρμπή στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ πιάστηκαν και δικηγόροι, γιατροί, ένα μέντιουμ αλλά και μια σχολή ιππασίας και πολλοί άλλοι ακόμη.

Τα πορίσματα των ερευνών διαβιβάσθηκαν στις αρμόδιες ΔΟΥ για τον καταλογισμό των φόρων και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων και σε όποιες περιπτώσεις συντρέχει λόγος, συντάσσεται μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος για την ποινική αξιολόγηση.

Από τη Θεσσαλία οι πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι οι εξής:

  • Πέντε (5) αγρότες του ειδικού καθεστώτος έλαβαν εικονικά και πλαστά Τιμολόγια συνολικού ύψους 3.534.856,00 ευρώ και έτσι εισέπραξαν παράνομη επιστροφή Φ.Π.Α.
  • Δικηγόρος απέκρυψε εισόδημα ύψους 262.063 ευρώ με την μέθοδο της μη έκδοσης αποδείξεων.
  • Βιομηχανία έλαβε 12 εικονικά Τιμολόγια συνολικού ύψους 506.000 ευρώ προκειμένου να ωφεληθεί τον ΦΠΑ και συγχρόνως να μειώσει ισόποσα τα κέρδη της.

iefimerida.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ