ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΑΧΑΙΡΩΘΗΚΕ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΤΗΣ

W12Δασκάλα μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τη μητέρα μαθήτριάς της μπροστά στα μάτια  τρομοκρατημένων  πεντάχρονων και εξάχρονων σήμερα στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τη Mirror η 34χρονη Fabienne Calmes πέθανε από τραύματα που της προκάλεσε, μόλις χτύπησε το  κουδούνι,  η  μητέρα μιας μαθήτριάς της.

Εξοργισμένος ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μίλησε για «αποτρόπαιο δράμα.»

Οι άλλοι δάσκαλοι όταν άκουσαν τις φωνές της δασκάλας έτρεξαν  στην αίθουσα για να απομακρύνουν τα παιδιά και είδαν τη δασκάλα και μητέρα δύο παιδιών να καταρρέει  σε μια λίμνη αίματος.

Ο εισαγγελέας Claude Derens, που έσπευσε στο σχολείο Edouard Herriot, στο Albi, στη νότια Γαλλία, είπε: «Όταν έφτασα στη σκηνή προσπαθούσαν ακόμη να την επαναφέρουν. Είχε πάθει καρδιακή ανακοπή.»

Η Fabienne Calmes πέθανε επί τόπου. Δεν είναι σαφές αν η κόρη της δολοφόνου ήταν στην τάξη τη στιγμή της δολοφονίας.

Πηγή της αστυνομίας της περιοχής αποκάλυψε: «Η δολοφόνος έχει ιστορία παιδικής κακοποίησης και υπέφερε από ψυχολογικά προβλήματα».

Η δολοφονία έλαβε χώρα την ημέρα που βγαίνουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων και υπάρχουν εικασίες ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους βαθμούς του παιδιού της.

Η  47χρονη δολοφόνος –το όνομα της οποίας δεν έχει δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα- έφυγε αμέσως μετά το έγκλημα από το σχολείο, αλλά συνελήφθη από ένοπλους αστυνομικούς 20 λεπτά αργότερα κοντά στο σπίτι της.

Το σχολείο, με 284 μαθητές, βρίσκεται στην Albi που είναι μια όμορφη και ήσυχη περιοχή στην ύπαιθρο της Γαλλίας.

Η συλληφθείσα, μητέρα δύο παιδιών, που είναι ισπανικής καταγωγής, πέρυσι είχε δεχτεί υποδείξεις από την αστυνομία για παραμέληση παιδιού κάτω των 15 ετών, και επειδή προσπαθούσε να καθυστερήσει τις έρευνες για έναν ανήλικο που αγνοούταν.

Τώρα βρίσκεται υπό κράτηση, και θα παραμείνει μέχρι την δίκη της κάποια στιγμή το επόμενο έτος, οπότε και θα αντιμετωπίσει έως και 30 χρόνια φυλάκιση αν καταδικαστεί για φόνο.

Ο υπουργός Παιδείας της Γαλλίας, Benoit Hamon, δήλωσε ότι η Γαλλία είναι «βαθύτατα συγκλονισμένη» από ένα έγκλημα που ήρθε στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ