ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΕΥΑ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΙ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

ασφαλιστικάΑίσθηση προκάλεσε η απόφαση των διοικήσεων των ΔΕΥΑ Τυρνάβου και Φαρσάλων να παραστούν με δικηγόρους στη σημερινή συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων στο Πρωτοδικείο της Λάρισας την οποία κατέθεσαν οι εργαζόμενοι (τακτικό προσωπικό) των ΔΕΥΑ Λάρισας, Τυρνάβου και Φαρσάλων κατά της ένταξης τους, στο Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου και της μισθοδοσίας τους στην Ενιαία Αρχή Πληρωμής.

Σε αντίθεση με τις δύο παραπάνω ΔΕΥΑ, η ΔΕΥΑ Λάρισας προτίμησε να μην παραστεί με δικηγόρο στη συζήτηση, στηρίζοντας ουσιαστικά τους εργαζόμενους.

Αντίθετα, οι ΔΕΥΑ Τυρνάβου και Φαρσάλων βάζοντας δικηγόρους ουσιαστικά στάθηκαν αντίθετοι στο αίτημα των εργαζομένων.

Αναφορικά με τη ΔΕΥΑ Τυρνάβου αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα συζητήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δ.σ. της ΔΕΥΑΤ και σύμφωνα με την απόφαση που αναρτήθηκε χθες στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ υπέρ της παρουσίας του δήμου με δικηγόρο στη συζήτηση τάχθηκε ο δήμαρχος και μαζί του συμφώνησαν τα μέλη της διοίκησης Δ. Σερλέτης και Ν. Κωνσταντάς που προέρχονται από την παράταξη του απερχόμενου δημάρχου ενώ αντίθετη άποψη είχαν οι κ.κ. Στ. Χατζηκράχτης και Στ. Τσαγκαράκος που μειοψήφησαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση του δικαστηρίου που αφορά περίπου 150 εργαζόμενους στη Λάρισα και πάνω από 30 εργαζόμενους σε Τύρναβο και Φάρσαλα θα βγεί εντός των επομένων ημερών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ