ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΤΑ

Καταγγελία της ΔΑΣ-ΟΤΑ Ν. Λάρισας

das-otaΗ ετερόκλητη συμμαχία (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ)ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός καθημερινά αποκαλύπτεται. Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός και οι υπηρέτες του, το μαλλί αλλάζουν και όχι το μυαλό. Κι αυτό για όσους βιάστηκαν να κατακρίνουν την ΔΑΣ-ΟΤΑ για την κριτική που τους κάναμε για όσα διαδραματίστηκαν  στην Γ.Σ.. του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας (25-6-2014).

«Το Δ.Σ.. του Συλλόγου είναι το προεδρείο» κι όχι το 9μελες ΔΣ κατά τον «νέο» «πρόεδρο» του Συλλόγου Δημήτρη Κουκούλη. Δεν έχουν την τσίπα ούτε μια τυπική συνεδρίαση  να συγκαλέσουν η ξεπουλημένη πλειοψηφία του ΔΣ για να συζητηθεί το ζήτημα της πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας στις 9 του Ιούλη.(ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ )έτσι συγκαλούν Δ.Σ. την Tρίτη παραμονές της απεργίας με αλλά θέματα, αλήθεια συνάδελφοι δεν είναι προκλητικό???

Να είναι σίγουροι οι εργαζόμενοι ότι αυτοί οι κυβερνητικοί και εργοδοτικοί συνδικαλιστές που χθες ήταν ΠΑΣΚΕ και συμφώνησαν σ’  όλα τα αντεργατικά μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων μέχρι τώρα και σήμερα είναι «υγιής» ΠΑΣΚΕ χωρίς κομματική κηδεμονία, όπως λένε(έτσι έλεγαν και πριν) καθώς και η ΑΣΚ-ΟΤΑ, με τη στάση της, όλα αυτά τα χρόνια σε ρόλο βαστάζου της ΠΑΣΚΕ, σήμερα ΜΕΤΑ σε ρόλο οργανωτή της αναδιάταξης του συνδικαλιστικού κινήματος στα πλαίσια της αναδιάταξης και του πολιτικού σκηνικού, ενόψει και μιας πιθανής ανάδειξης του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, ότι στόχο έχουν για άλλη μια φορά να βάλουν τους εργαζόμενους στο χέρι να τους σύρουν στο κάρο του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού για να μην υπάρχει κινητοποίηση, και αντίδραση μαζική με τη συμμετοχή του συνόλου των εργαζομένων,  αλλά κινητοποιήσεις κρότου λάμψης και τα μέτρα να περνάνε .

Αυτά τα φαινόμενα και οι καταστάσεις δεν είναι καινούργια, σε όλα τα σωματεία, ομοσπονδίες αλλά και σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που έχουν πλειοψηφία αυτές οι δυνάμεις  έτσι λειτουργούν. Καινούργια είναι στο Σύλλογο Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας που ήταν ένας σύλλογος με αγωνιστικές και μαζικές δράσεις και μεγάλη συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις  θέλουν να τον καταντήσουν όπως όλα τα σωματεία του δημοσίου που έχουν πλειοψηφία και η συμμετοχή στις μαζικές διαδικασίες και απεργίες  δεν ξεπερνάει το 5%.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτε από αυτούς τους συνδικαλιστές και τις παρατάξεις τους. Όσο πιο γρήγορα οι εργαζόμενοι απαλλαχτούν από αυτή την ετερόκλητη συμμαχία («αριστερών»,πρώην ΠΑΣΟΚ τώρα «ανεξαρτήτων», και ανεξαρτήτων από παρατάξεις εθνικιστών) στηριχτούμε στις αποφάσεις της εκλογοαπολογιστικής  συνέλευσης     που είναι σε ταξική κατεύθυνση και συνεχίζουν να μην τις υπογραφούν, μαζικοποιήσουμε τα συνδικάτα, με σαφή ταξικό προσανατολισμό και περιεχόμενο τα πραγματικά προβλήματα, θα μπορέσουμε να δώσουμε άλλη διάσταση στον αγώνα ενάντια σ’ αυτές τις πολιτικές, οποιασδήποτε κυβέρνησης αλλά και της Ε.Ε., που κάθε μέρα μας γονατίζουν ακόμα περισσότερο όλους τους εργαζόμενους γενικότερα τα λαϊκά στρώματα για να κολυμπάμε στα κέρδη οι μονοπωλιακοί όμιλοι.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συστρατευθούν με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Κανένας εφησυχασμός, καμία ώρα χαμένη. Να γίνει υπόθεση κάθε εργαζόμενου η επιτυχία της ΑΠΕΡΓΙΑΣ.

Όλοι στην απεργία την Τετάρτη  9 Ιούλη .

Όλοι στην συγκέντρωση 10:00 στην Κεντρική Πλατεία.

 

 

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ