Ο ΑΝΙΨΙΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ: ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΠΕΤΑΜΕΝΗ ΓΙΑ 2 ΜΕΡΕΣ ΣΕ ΡΑΝΤΖΟ…

B34Η σπουδαία πρωταγωνίστρια νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Σωτηρία» από τις 27 Ιουνίου με βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού

Βελτιωμένη εμφανίζεται η κατάσταση της υγείας της μεγάλης κυρίας του ελληνικού θεάτρου, Άννας Συνοδινού, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Η κορυφαία 88άχρονη Ελληνίδα τραγωδός και πρώην υπουργός Αννα Συνοδινού χειρουργήθηκε χθες στο νοσοκομείο «Σωτηρία» για την αφαίρεση σωληναρίου με το οποίο της χορηγείτο το τελευταίο διάστημα η τροφή, επειδή προκάλεσε μόλυνση.

Σύμφωνα με τον ανιψιό της Γιάννη Συνοδινό, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο έντυπο μέσο, η κατάστασή της «δεν είναι κρίσιμη, είναι σαφώς καλύτερη από πριν και πλέον επικοινωνεί με το περιβάλλον της».

Οι περιπέτειές της ξεκίνησαν πριν από ένα μήνα όταν, έπειτα από κρίση λόγω απορρυθμίσεως του διαβήτη που την ταλαιπωρεί, εισήλθε σε ιδιωτική κλινική, απ’ όπου τελικά μεταφέρθηκε στο «Σωτηρία», έπειτα από μια μόλυνση που επιδείνωσε την κατάστασή της, προκαλώντας αναπνευστικά προβλήματα.

Οπως καταγγέλλει ο κ. Συνοδινός, η ηθοποιός πέρασε δύο μέρες «πεταμένη σε ράντσο» στο «Σωτηρία» και μόνο έπειτα από παρέμβασή του σε πολιτικά πρόσωπα μεταφέρθηκε σε κανονική κλίνη στην πνευμονολογική μονάδα του νοσοκομείου και αισίως χειρουργήθηκε. Αρχικά επικοινώνησε με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Γιώργο Ορφανό, ο οποίος ενημέρωσε τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη.

Ο τελευταίος έδωσε εντολή να εισαχθεί σε θάλαμο. Και ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε το «πράσινο φως» να παρασχεθεί στην ηθοποιό ο,τιδήποτε έχει ανάγκη.

«Το κακό ξεκίνησε με το σωληνάκι που της έβαλαν αρχικά, το οποίο σύμφωνα με τους γιατρούς στο “Σωτηρία”, δεν ήταν καλής ποιότητας και επιμολύνθηκε. Τη μεταχειρίστηκαν σαν τσουβάλι! Εχει βελτιωθεί η κατάστασή της χάρη στο κρατικό νοσοκομείο!», τονίζει ο Γιάννης Συνοδινός.

Το Διαδίκτυο εχθές δεν βοούσε μόνο για την κρίσιμη κατάσταση της υγείας της ηθοποιού, αλλά και για το χρέος της στο ΙΚΑ, εξαιτίας του οποίου κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της. Κάτι που διαψεύδει κατηγορηματικά ο ανιψιός της: «Η θεία μου, παρ’ ότι λαμβάνει βουλευτική σύνταξη, αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, όπως ολόκληρος ο ελληνικός λαός. Και χρωστάει στο ΙΚΑ, όπως κι εγώ. Δεν κινδυνεύει όμως το σπίτι της. Απλώς έπεσε έξω με τις νυχτερινές νοσηλεύτριες που τη φρόντιζαν».

protothema.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ