Ο ΚΥΚΛΩΝΑΣ AΡΘΟΥΡ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

037Ο κυκλώνας Αρθουρ, ο οποίος βρίσκεται σχεδόν πάνω από τις ακτές της Βόρειας Καρολίνα των ΗΠΑ, ενισχύθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής από κατηγορία 1 σε κατηγορία 2, ενώ η ταχύτητα των ισχυρότερων ανέμων υπολογίζεται να φτάσει στα 160 χιλιόμετρα την ώρα, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων.

Ο Αρθουρ πλησιάζει τις ακτές της Βόρειας Καρολίνα και αναμένεται να φτάσει στην ξηρά το πρωί της Παρασκευής, δήλωσαν μετεωρολόγοι.

Oι αμερικανικές αρχές κήρυξαν τον Άρθουρ τον πρώτο κυκλώνα της περιόδου, ενώ εξέδωσαν οδηγία για την απομάκρυνση των πολιτών από ένα νησί που βρίσκεται ανοικτά της Βόρειας Καρολίνας. Το φαινόμενο απειλεί να προκαλέσει προβλήματα ή ακόμη και να ακυρώσει τις εκδηλώσεις για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας σε μεγάλο μέρος των ανατολικών ακτών των ΗΠΑ.

Ο Άρθουρ αναμένεται να αρχίσει να εξασθενεί από το βράδυ της Παρασκευής και να υποβαθμιστεί σε τροπική καταιγίδα από το Σάββατο, ανέφερε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ στην τελευταία του ανακοίνωση.

Ο Άρθουρ αναμένεται να πλήξει τη Βόρεια Καρολίνα καθώς κατευθύνεται βόρεια κατά μήκος της ακτής από τη Βιρτζίνια προς τη Νέα Αγγλία και τον Καναδά.

Κατά την αργία της 4ης Ιουλίου οι πολίτες συνήθως πηγαίνουν στις ακτές του Ατλαντικού, οι μετεωρολόγοι όμως προειδοποιούν τους παραθεριστές για ισχυρά παλιρροϊκά ρεύματα έως και τη Φλόριντα τις επόμενες ημέρες.

Η κομητεία Ντέιρ στη Βόρεια Καρολίνα εξέδωσε οδηγίες υποχρεωτικής απομάκρυνσης προς τους πολίτες και τους επισκέπτες του νησιού Χάτερας, ένα από τα νησιά στο Άουτερ Μπανκς της Βόρειας Καρολίνας.

Ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας Πατ Μακγκρόρι είπε στους πολίτες να μην καθυστερήσουν να φύγουν ή να μην παραλείψουν να προετοιμαστούν στην περίπτωση που αποφασίσουν να μείνουν, έγραψε η εφημερίδα της Βόρειας Καρολίνας News and Observer.

tanea.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ