ΦΟΥΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΥΡΓΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΨΗΛΟΤΕΡΑ ΚΤΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ – ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΥΠΟΥΣ

26IΗ κατασκευή των φουτουριστικών  πύργων στο Γουχάν, της Κίνας, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2017 ή το 2018, αφού δοθεί η έγκριση του δημάρχου της πόλης.

Το ύψος τους θα είναι σχεδόν ένα χιλιόμετρο -ψηλότεροι και από το Burj Khalifa στο Ντουμπάι, την υψηλότερη κατασκευή φτιαγμένη από άνθρωπο στον κόσμο.

Σύμφωνα με το Fast Company, θα είναι εξαιρετικά φιλικοί προς το περιβάλλον και θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση της ποιότητας του αέρα στην περιοχή.

Χτισμένοι πάνω σε νησί μέσα σε μια λίμνη, το μεγαλύτερο από τα δύο κτίρια θα  ρουφάει τον αέρα, θα τον καθαρίζει με νερό, και στη συνέχεια θα τον επιστρέφει στην ατμόσφαιρα. Και οι δύο πύργοι θα έχουν επιστρώσεις που θα απορροφούν τους ρύπους, και κάθετους κήπους που θα βοηθούν στον καθαρισμό ακόμα περισσότερου αέρα. Το μεγαλύτερο κτίριο έχει μια κεντρική καμινάδα σχεδιασμένη να βοηθά στον εξαερισμό της κατασκευής με φυσικό τρόπο.

Το νερό από τη λίμνη της περιοχής “θα ανεβαίνει μέσα από μια σειρά φίλτρων, όχι με τη βοήθεια του ηλεκτρισμού, αλλά με τη χρήση παθητικής ενέργειας. Καθώς το νερό θα περνά μέσα από τα φίλτρα και πίσω, θα μπαίνει αέρας στη λίμνη που θα την κάνει πιο υγιεινή.”

Οι  πύργοι θα φέρουν φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες, με αποτέλεσμα να δημιουργούν ηλεκτρική ενέργεια.

Οι δύο πύργοι θα ονομάζονται Feng (άνδρας) και Huang (γυναίκα), ονομασίες που προέρχονται από το Fenghuang, ένα μυθικό κινέζικο πτηνό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ