ΠΑΤΡΑ: Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΜΟΙΡΑ ΔΥΟ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ – ΉΡΘΑΝ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΟΜΕΙΟ ΤΟΥ Π.Π.Ν.Π.

5FGΤραγική ειρωνεία! Δυο ανώτεροι Ρουμάνοι δικαστικοί, σχεδόν συνομήλικοι, ήρθαν για διακοπές στην Ελλάδα με τις οικογένειες τους και για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, σε δυο διαφορετικά περιστατικά μέσα σε λίγες μέρες, έχασαν την ζωή τους και οι σοροί τους κατέληξαν στο Νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας για νεκροψία – νεκροτομή από την Ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα.

Ήδη στην Ρουμανία, όπως πληροφορείται το thebest.gr είναι εκτενή τα δημοσιεύματα του Τύπου στην περιοχή του Μπρασόβ (περιοχή με την οποία – άλλη ειρωνεία… – έχει αδελφοποιηθεί από το 2002 η Αχαΐα επί Νομαρχίας Στάθη Αθανασόπουλου – Σερέτη) για την τραγική σύμπτωση της απώλειας δυο σημαντικών μελών του Δικαστικού Σώματος που έχασαν την ζωή τους σε διακοπές στην Ελλάδα μέσα σε τέσσερις μέρες.

Στην πρώτη περίπτωση 44χρονος δικαστικός (στην πόλη Φαγκαράς του νομού Μπρασόβ) έχασε την ζωή του το περασμένο Σάββατο όταν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες παρασύρθηκε από Ι.Χ. που οδηγούσε 50χρονος κοντά στην Βυτίνα της Αρκαδίας. Το τροχαίο συνέβη μάλιστα μπροστά στα μάτια της συζύγου του και σε κοντινή απόσταση από το σημείο στο οποίο βρίσκονταν τα δυο παιδιά του. Η οικογένεια κινείτο προς την Τρίπολη έχοντας πριν επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας.

Στη δεύτερη περίπτωση ο 43χρονος Εισαγγελέας Εφετών του Μπρασόβ εξέπνευσε την Τετάρτη από ανακοπή σε ξενοδοχείο της Λευκάδας όπου βρισκόταν για διακοπές μαζί με την οικογένεια του και φίλους. Το μόνο που πρόλαβε να κάνει πριν εκπνεύσει ήταν να πάρει στο χέρι του το χέρι της συζύγου του, γράφουν εφημερίδες του Μπρασόβ στην Ρουμανία.

Το διπλό «χτύπημα» έχει προκαλέσει αίσθηση στην περιοχή του Μπρασόβ καθώς και οι δυο θανόντες ήσαν επίλεκτα και διακεκριμένα μέλη των τοπικών δικαστικών αρχών.

Να σημειωθεί τέλος ότι σημαντική ήταν η βοήθεια προς τις οικογένειες των δυο εκλιπόντων δικαστικών από την δικηγόρο, Επίτιμη Πρόξενο της Ρουμανίας στην Πάτρα και στην Δυτική Ελλάδα Μαριάννα – Βαλέρια Κρατσιούν αλλά και από την Πρεσβεία της Ρουμανίας στην Αθήνα και το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας. Οι διπλωματικές αρχές της Ρουμανίας έδειξαν άμεσα ανακλαστικά και πραγματικό ενδιαφέρον ώστε να διεκπεραιωθούν άμεσα όλες οι αναγκαίες διατυπώσεις για την συνδρομή των οικογενειών και την μεταφορά των σορών των δυο δικαστικών στην Ρουμανία.

thebest.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com