ΟΛΟΙ ΣTΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Ανακοίνωση του συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Νομού Λάρισας

apergiaΗ ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης και της Τρόικα εναντίον των εργαζόμενων, των συνταξιούχων και της κοινωνίας γενικότερα συνεχίζεται και εντείνεται παρά το περίφημο… success story. Με την πολιτική της απομείωσης των παρεχόμενων κοινωνικών αγαθών μέσω της κατάργησης δομών και υπηρεσιών, την εκχώρηση νευραλγικής σημασίας τομέων του κοινωνικού κράτους

και της δημόσιας περιουσίας (υγεία, παιδεία, δομές της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενέργεια, νερό, λιμάνια, παραλίες κτλ) στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο, με τις διαθεσιμότητες, τις απολύσεις, την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και της κατάργησης κάθε έννοιας εργατικού δικαίου που θα μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε «απασχολούμενους», καταδικάζεται η πλειονότητα των πολιτών στην ανεργία και την εξαθλίωση.

Το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση προχωρεί σε επανέλεγχο της διαδικασίας μονιμοποίησης 38.000 δημοσίων υπαλλήλων, επιδιώκοντας να δημιουργήσει νέες λίστες εργαζομένων προς απόλυση. Έπειτα από την κατασκευή χιλιάδων «επίορκων» καθώς και «πλεονάζοντος» προσωπικού, προσπαθεί τώρα με εργαλείο την «αξιολόγηση» να οδηγήσει χιλιάδες ακόμα σε διαθεσιμότητα και απόλυση. Με την προώθηση νέου μισθολογίου θα συνδέεται ο μισθός με την αξιολόγηση με σκοπό το βόλεμα «ημετέρων, ενώ παράλληλα θα γίνουν μειώσεις αποδοχών όλων των κατηγοριών και κλάδων ως αποτέλεσμα της μείωσης του κατώτερου βασικού μισθού που αποτελεί τη βάση κάθε μισθολογίου.

Με το νομοσχέδιο επιλογής προϊσταμένων, η κυβέρνηση προετοιμάζει νέα έφοδο στις θέσεις ευθύνης προσπαθώντας να ελέγξει πλήρως τη διοικητική ιεραρχία και να επιβάλει πλήρη συμμόρφωση στους μνημονιακούς σχεδιασμούς για το Δημόσιο. Ακόμη προετοιμάζεται νέα επίθεση στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα με νέες μειώσεις των επικουριών και κυρίων συντάξεων, δραματικές μειώσεις στα εφάπαξ και νέες αυξήσεις στα όρια ηλικίας.

Με τη μαζική συμμετοχή μας στην απεργία (που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ και συμμετέχει η ΠΟΕ-ΟΤΑ), τις συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα δηλώνουμε με τον πιο ηχηρό τρόπο την εναντίωσή μας σε αυτές τις πολιτικές. Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση εντείνει τις επιθέσεις της εναντίον των εργαζόμενων, η απάντηση που θα λάβει θα πρέπει να είναι καθολική.

Όλοι και όλες στην απεργία, πλ. Ταχυδρομείου, 10 π.μ.

Με τον αγώνα μας απαιτούμε:

ΟΧΙ στην αξιολόγηση-λαιμητόμο.

ΟΧΙ στις διαθεσιμότητες-απολύσεις.

ΟΧΙ στις νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Δημόσια και Κοινωνικά αγαθά για όλους τους πολίτες.

Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

Τέλος στη διαδικασία επανελέγχου της μετατροπής των συμβάσεων Ορισμένου και Αορίστου Χρόνου.

Να επιστραφούν τα κλεμμένα αποθεματικά των Ταμείων.

Συνένοχους στο έγκλημα δεν θα μας έχουν!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ