4ΧΡΟΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΕΣΤ -ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΕΡΝΑΝ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ- ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΕΛΙΤ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

563Στη Νέα Υόρκη, για να μπει ένα παιδί σε σχολείο Ivy League (=τα καλύτερα σχολεία) η προετοιμασία ξεκινά από τη …μήτρα, αν όχι νωρίτερα. Και παρά το γεγονός ότι ο εγκέφαλος των παιδιών δεν είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένος, το πρώτο σημαντικό τεστ έρχεται σε ηλικία 4 ετών. Το 2014, και αυτό δεν προκαλεί καμία έκπληξη, αυτή η τρελή αξιολόγηση θα γίνεται σε ένα iPad!

Οι περισσότεροι ερευνητές στον τομέα της παιδικής ανάπτυξης, συμφωνούν ότι τα μυαλά των παιδιών στο νηπιαγωγείο είναι πάρα πολύ ανώριμα για να κριθούν. Η SallyShaywitz, συγγραφέας του «Ξεπερνώντας τη Δυσλεξία», είναι στη μέση μιας μελέτης που διαρκεί  εδώ και δεκαετίες – και  εξετάζει την ανάπτυξη της ανάγνωσης στα παιδιά. Λέει ότι σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα σχετικά με την ανάγνωση των παιδιών  που έχει συλλέξει από την πρώτη δημοτικού, επειδή ” απλά δεν είναι σταθερά». “Ένας νεαρός εγκέφαλος είναι σαν ένας κινούμενος στόχος. Δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν να έχουν ωριμάσει .”

Παρόλα αυτά, και παρά τις αντιρρήσεις πολλών ειδικών επάνω στο θέμα, τα 4χρονα καλούνται να δώσουν τεστ για να μπουν στα καλύτερα …νηπιαγωγεία της χώρας. Τα νέα δε τεστ είναι τόσο δύσκολα που θα μπορούσαν να φέρουν ακόμα και ενήλικες σε δύσκολη θέση (Δείτε το παράδειγμα στην εικόνα).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ