ΠΑΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥ: Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Στην κεντρική πλατεία αύριο στις 10 π.μ. η απεργιακή συγκέντρωση

pame (Αντιγραφή)Στην κεντρική πλατεία της Λάρισας θα πραγματοποιηθεί αύριο η απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ δημοσίου τομέα, όπως τονίστηκε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Τα στελέχη του ΠΑΜΕ Δημοσίου επεσήμαναν ότι κυρίαρχο αίτημα είναι να σταματήσει η διαδικασία της αξιολόγησης η οποία αποτελεί ένα από όλα τα εργαλεία στην υλοποίηση της στρατηγικής του κεφαλαίου,

στο πλαίσιο των συνολικών αναδιαρθρώσεων στο δημόσιο τομέα, στο πλαίσιο των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων. Συνδέεται με το νέο μισθολόγιο, τις απολύσεις, τον επανέλεγχο των συμβασιούχων, που έγιναν αορίστου χρόνου, το νέο μηχανισμό κινητικότητας (εσωτερική αγορά εργασίας), το νέο τρόπο επιλογής των στελεχών διοίκησης, το πειθαρχικό δίκαιο, τις ιδιωτικοποιήσεις τομέων και υπηρεσιών, τη λεγόμενη «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ.

«Η λεγόμενη αξιολόγηση, ο αντιδραστικός δηλαδή κρατικός έλεγχος, δεν έχει να κάνει με την καλύτερη παροχή κοινωνικών υπηρεσιών, με ικανότερους δημόσιους υπάλληλους, ούτε με την εξάλειψη των αιτιών που δημιουργούν τα εκρηκτικά λαϊκά προβλήματα. Δεν έχει καμία σχέση με την ανάγκη επιστημονικής, τεχνικής, επαγγελματικής στήριξης των εργαζομένων, ώστε οι ίδιοι και οι δημόσιες υπηρεσίες να γίνουν σύγχρονες, καλύτερες στην παροχή αναβαθμισμένων κοινωνικών υπηρεσιών για τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία.Η αξιολόγηση έχει να κάνει με την αναμόρφωση σε αντιδραστικότερη κατεύθυνση του αστικού κράτους, με την προώθηση της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας στο χώρο του Δημοσίου, την καθυπόταξη και χειραγώγηση των δημοσίων υπαλλήλων, τη μισθολογική τους καθήλωση», ανέφεραν χαρακτηριστικά, επιρρίπτοντας ευθύνες στις άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις για τη στάση τους.

«Οι άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις συμφώνησαν μεταξύ τους στο περιεχόμενο και στη μορφή του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση. Για αυτούς  είναι τα δικαστήρια ,οι διαπραγματεύσεις για τα ποσοστά με την κυβέρνηση  και αλλά δευτερεύοντα και όχι η ουσία. Με βάση τα παραπάνω  υπονομεύουν κάθε μαζική κινητοποίηση κάθε απεργία όπως και την αυριανή που οι ίδιοι αποφάσισαν στην ΑΔΕΔΥ. Έτσι παρ’ολες τις τυμπανοκρουσίες σε μια σειρά συλλόγους που έχουν πλειοψηφία δεν έκαναν το παραμικρό για την επιτυχία της απεργίας ( νοσοκομεία , ΟΤΑ, κ.α.). Έτσι είτε δεν συνεδρίασαν τα Δ.Σ. ή αποφάσισαν απεργία  δια περιφοράς μόλις δυο μέρες πριν  και βεβαία δε μιλάμε για ενημέρωση κουβέντα κατά χώρο με τους εργαζομένους για τη συμμετοχή τους στην απεργία , αυτό λείπει παντελώς», υποστήριξαν.

Αναφερόμενοι στο διεκδικητικό πλαίσιο της αυριανής κινητοποίησαν ανέφεραν τα εξής:

Είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι, σε συντονισμό με τα άλλα λαϊκά στρώματα, να συνεχίσουμε να οργανώνουμε την πάλη μας όχι μόνο ενάντια στην αξιολόγηση και τις απολύσεις, αλλά και ενάντια στις συνολικές αναδιαρθρώσεις που προωθούν κυβέρνηση και ΕΕ για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Όχι στον αντιδραστικό, κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση

  • Δεν συμπληρώνουμε τα έντυπα αξιολόγησης, καταθέτουμε τα έντυπα στο σωματείο.
  • Μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, περιοδείες, συσκέψεις, συνεχίζουμε τη συλλογή υπογραφών, οργανώνουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση
  • Καλούμε προϊσταμένους και διευθυντές να μη γίνουν αξιολογητές και να μην προχωρήσουν στον επιμερισμό του 15%
  • Όσοι προϊστάμενοι και διευθυντές γίνουν αξιολογητές να διαγραφούν από τα σωματεία
  • Καμιά απόλυση. Σταθερή, μόνιμη δουλειά για όλους.
  • Ούτε πόντο πίσω από το αίτημα για 1400 ευρώ βασικό μισθό για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους. Αυξήσεις στους μισθούς ώστε να καλυφθούν οι απώλειές μας
  • Αποκλειστικά δημόσια καθολική κοινωνική Ασφάλιση. Κάτω τα χέρια απ΄ το εφάπαξ και τα ταμεία. Αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, όχι στην ιδιωτική ασφάλιση και τα επαγγελματικά ταμεία.
  • Όχι στη διάλυση των κοινωνικών δομών. Απρόσκοπτη λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης και του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» με επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Έξω οι ΜΚΟ και οι ΚΟΙΝΣΕΠ από τις κοινωνικές υπηρεσίες.
  • Καμία ιδιωτικοποίηση σε ΔΕΗ-νερό-διαχείριση απορριμμάτων-σχολεία-νοσοκομεία κ.α. Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία-Παιδεία για όλους. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.  Ρεύμα φτηνό, φτηνά εισιτήρια, δωρεάν μετακίνηση για τους ανέργους. Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων στην Α’ Λυκείου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ