ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΛΗΣΤΕΙΩΝ ΜΕ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΣΤΑ ΧΡΥΣΟΧΟΕΙΑ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

ληστειαΔεν είχαν να ζηλέψουν τίποτα από τις ληστείες που βλέπουμε στους κινηματογράφους, οι δύο ληστείες που πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα σήμερα στη 1.30 μ.μ. σε όμορα χρυσοχοεία στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου, στην οποία εκείνη την ώρα υπήρχε κόσμος αφού τα καταστήματα αλλά και οι υπηρεσίες ήταν σε λειτουργία.

Οι ληστές (4 άτομα) βγήκαν από ένα αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο κοντά στην πιάτσα των ταξί με καλυμμένα πρόσωπα και κρατώντας όπλα στα χέρια ζήτησαν από καταστηματάρχες, υπαλλήλους και περίοικους να μην κουνηθούν και να μην τους εμποδίσουν.

Ετσι ανενόχλητοι κατευθύνθηκαν στα δύο χρυσοχοεία που βρίσκονται λίγα μέτρα πιο μακριά από το σημείο που πάρκαραν το αυτοκίνητό τους στο οποίο τους περίμενε ο 5ος συνεργός τους.

Στη θέα των ληστών ο ένας από τους δύο χρυσοχόους προσπάθησε να τους εμποδίσει και να τους αποτρέψει την είσοδο στο κατάστημα. Στη σύντομη πάλη που ακολούθησε ο ένας από τους ληστές όπλισε το όπλο ακινητοποιώντας τον χρυσοχόο και επιτρέποντας στους συνεργούς τους να εισέλθουν στο κατάστημα και να αφαιρέσουν κοσμήματα σημαντικής αξίας.

Ταυτόχρονα δύο από τους ληστές χτύπησαν και το άλλο χρυσοχοείο στο οποίο έσπασαν τη βιτρίνα και αφαίρεσαν κοσμήματα χωρίς ο ιδιοκτήτης του να μπορέσει να  τους εμποδίσει.

Οι ληστές με τη λεία τους που είχαν τοποθετήσει σε σάκο έφυγαν επίσης ανενόχλητοι, επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιοι στη θέα των ληστών ειδοποίησαν την αστυνομία, αλλά όπως αναφέρουν οι παθόντες αλλά και αυτόπτες μάρτυρες οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο με αρκετή καθυστέρηση και αφού οι ληστές είχαν εξαφανιστεί.

Αργότερα έφτασαν στον Τύρναβο αστυνομικοί της Σήμανσης και της Ασφάλειας που συγκέντρωσαν στοιχεία για να ξεκινήσουν τις έρευνες εντοπισμού των δραστών που διέφυγαν με όχημα που μάλλον ήταν κλεμμένο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ