ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ 800 ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Καταγγέλλουν ρατσιστικές επιθέσεις, αστυνομικές επιδρομές στα σπίτια τους και άθλιες συνθήκες διαβίωσης

F6FΤην υπόθεση της «Νέας Μανωλάδας» θυμίζει η καταγγελία των Πακιστανών στη Σκάλα Λακωνίας. Για πέμπτη ημέρα περίπου 800 Πακιστανοί εργάτες, στα χωράφια και στα συσκευαστήρια, απεργούν, καθώς όπως λένε οι ίδιοι δέχονται ρατσιστικές επιθέσεις και μένουν απλήρωτοι για μέρες.

Ειδικότερα, οι Πακιστανοί υποστηρίζουν πως κάθε Παρασκευή, την ημέρα που παίρνουν τα μεροκάματά τους, αστυνομικοί εισβάλουν στα σπίτια τους και τους ξυλοκοπούν. Μάλιστα ζουν σε σπίτια-τρώγλες, δίνοντας 50 ευρώ το μήνα και σαν να μην έφτανε αυτό, δεν τους επιτρέπεται να κάτσουν στις καφετέριες, στην πλατεία και να πάνε για μπάνιο στην παραλία.

Την Τρίτη προχώρησαν σε συνέντευξη Τύπου, τέσσερις από τους 800 εργάτες, με τον επικεφαλής της πακιστανικής κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ να καταγγέλλει επιθέσεις, αστυνομικές επιδρομές στα σπίτια τους και άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Την Κυριακή, σύμφωνα με το lakonikos.gr, εκατοντάδες Πακιστανοί απέκλεισαν κεντρική οδό πραγματοποιώντας πορεία διαμαρτυρίας, ενώ διαδήλωσαν έξω από το αστυνομικό τμήμα της πόλης. Οι αστυνομικές αρχές δέχτηκαν αντιπροσωπεία των απεργών, μαζί με τον πρόεδρο της Ένωσης Μεταναστών Εργατών και επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος Τζαβέντ Ασλάμ, καθώς και τη δικηγόρο Λ. Φωτάκου που τους παραστάθηκε στην συνάντηση.

protothema.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ