ΟΙ ΠΙΟ ΓΕΛΟΙΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΒΑΣΙΛΙΑΔΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

77IΕίναι φοβερό να είσαι ένας σπουδαίος άνθρωπος με κύρος και φήμη, και να χάνεις τη ζωή σου έτσι άδοξα. Όμως τα παρακάτω συνέβησαν, όσο απίστευτα κι αν φαίνονται. Από γέλιο πέθανε ένας βασιλιάς, ενώ ένας άλλος σύρθηκε από ένα ελάφι για 16 μίλια μέσα στο δάσος.

Το 491 μ.Χ. ο Βυζαντινός αυτοκράτορας Ζήνων έχασε τις αισθήσεις του μετά από μεθύσι. Η γυναίκα του, αυτοκράτειρα Αριάδνη, γρήγορα-γρήγορα τον κήρυξε νεκρό και τον έβαλε σε σαρκοφάγο. Άδικα ο ίδιος φώναζε για βοήθεια… εκείνη αρνήθηκε να ανοίξει τη σαρκοφάγο.

Ο Φίλιππος, γιος του Λουδοβίκου VI της Γαλλίας, έκανε ιππασία με τους φίλους του, όταν πετάχτηκε μπροστά του ένα γουρούνι, που τρόμαξε το άλογό του. Τότε εκείνος έπεσε από το άλογο και χτύπησε άσχημα, με αποτέλεσμα να πεθάνει 24 ώρες αργότερα.

Ο Σίγκουρντ Εύστινσον, κόμης τους Όρκνεϊ, εξόντωσε τον Μάελ Μπριγκτ στη μάχη του Τουσκ και έδεσε το κομμένο κεφάλι του στη σέλα του και με το άλογό του πήρε το δρόμο της επιστροφής. Όμως, ιππεύοντας το άλογο, τα… δόντια του Μπριγκτ πλήγωσαν το πόδι του νικητή. Η πληγή μολύνθηκε και ο Σίγκουρντ πέθανε. Η εκδίκηση του πεθαμένου!

Σύμφωνα με τη «Μηχανή Του Χρόνου», ο γιος του πρίγκιπα της Ουαλίας, Γκρίφιντ Λουελίν, ήταν όμηρος στον πύργο του Λονδίνου και για να δραπετεύσει έδεσε ένα σχοινί στο σώμα του, προσπαθώντας στη συνέχεια να κατέβει από το παράθυρο ύψους 30 μέτρων από τη γη. Το σκοινί έσπασε.

Το 1159, Άγγλος πάπας έπασχε από μια μορφή της αμυγδαλίτιδας, που φούσκωνε το στόμα του. Μόλις ήπιε μια γουλιά κρασί, έχασε τη ζωή του. Μέσα στο κρασί υπήρχε μια μύγα και εξαιτίας του προβλήματος που αντιμετώπιζε, η μύγα έφραξε την αναπνευστική του δίοδο!

Ο ηγέτης της Σταυροφορίας Ερρίκος Β’ βρισκόταν στο παράθυρό του, βλέποντας τα στρατεύματά του. Έγειρε κοντά στα κάγκελα, τα οποία υποχώρησαν και έφυγε στο κενό. Ο βοηθός του… πήδηξε και εκείνος από το παράθυρο, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω του!

Ο βασιλιάς της Αγγλίας Ερρίκος ο Α’, μετά από μια μέρα κυνηγιού, έφαγε σμέρνες, παρά τις συμβουλές του γιατρού του. Έκανε αυτό που ήθελε και έχασε τη ζωή του.

E-Radio.gr Daily

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ