ΠΥΡΠΟΛΗΘΗΚΑΝ 13 ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ

911Επεισόδια ξέσπασαν στο Σάο Πάολο μετά την συντριπτική ήττα της Βραζιλίας από τη Γερμανία στο Μουντιάλ, με αναφορές για περιορισμένα περιστατικά έντασης να φτάνουν και από άλλες πόλεις. Τουλάχιστον 13 λεωφορεία πυρπολήθηκαν στο Σάο Πάολο, υπό κράτηση φίλαθλοι μετά από διαπληκτισμούς σε άλλες πόλεις.

Η εικόνα ωστόσο που θα μπορούσε να σχηματίσει κανείς βάσει των όσων κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο ίσως είναι παραπλανητική: Αν και σημειώθηκαν περιστατικά στο Σάο Πάολο, το Μπέλο Οριζόντε και το Ρεσίφε, στο Τwitter κυκλοφορούν εικόνες από παλιότερα, πολύ μεγαλύτερης έκτασης επεισόδια.

Όπως μεταδίδει η βραζιλιανική Globο το πρωί της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας), τουλάχιστον 13 λεωφορεία πυρπολήθηκαν στο Σάο Πάολο τις ώρες μετά τον αγώνα.

Τα οκτώ από τα λεωφορεία πυρπολήθηκαν στον ίδιο χώρο στάθμευσης ενώ τα υπόλοιπα πέντε σε ξεχωριστά σημεία στην πόλη. Η ίδια εφημερίδα αναφέρει πως τις ώρες εκείνες λεηλατήθηκε και μαγαζί με ηλεκτρονικά είδη στο Σάο Πάολο.

Άγνωστοι πέταξαν επίσης πέτρες σε λεωφορεία στην Κουριτίμπα, σύμφωνα με την ισπανική El Pais. Ο δήμαρχος της πόλης υποβάθμισε τα επεισόδια μιλώντας για μεμονωμένα περιστατικά.

Στο Μπέλο Οριζόντε, ένταση αναφέρθηκε μετά τη συγκέντρωση φιλάθλων. Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μιλά για τέσσερις τραυματίες και δώδεκα άτομα υπό κράτηση. Η βραζιλιανική Globo μιλά για πετροπόλεμο και μολότοφ από μικρή ομάδα κατά της αστυνομίας, για τα οποία τρία άτομα τέθηκαν υπό κράτηση.

tovima.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ