ΖΕΣΤΗ ΗΜΕΡΑ, ΖΕΣΤΟΣ ΚΑΦΕΣ; Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!

ss12Ενώ οι θερμοκρασίες παίρνουν την ανηφόρα και αυτό το καλοκαίρι, το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε να κάνετε είναι κάτι που θα σας ζεστάνει ακόμη περισσότερο, όπως το να πιείτε ζεστό καφέ, έτσι δεν είναι; Λοιπόν, αποδεικνύεται ότι η ιδέα δεν είναι τόσο …τρελή τελικά.

Ακούστε, λάτρεις του φραπέ: η επιστήμη αναφέρει ότι τα ζεστά ροφήματα δροσίζουν!

Η εφίδρωση είναι ο βασικός τρόπος του σώματός σας να δροσίζεται: όταν το σώμα σας αντιλαμβάνεται μια μεταβολή στη θερμοκρασία, στέλνει σήματα στον εγκέφαλο για να ξεκινήσει την παραγωγή ιδρώτα. Στη συνέχεια, καθώς ο ιδρώτας εξατμίζεται από το δέρμα σας, το σώμα σας δροσίζεται.

Τώρα, όταν το στομάχι σας αισθάνεται το ζεστό υγρό, οι μηχανισμοί του ιδρώτα του σώματός σας “υπερβάλλουν” και μπορείτε να καταλήξετε να νιώθετε ακόμη περισσότερη δροσιά.

Αλλά προσέξτε: αυτή η υπέροχη διαδικασία …ψύξης δεν θα λειτουργήσει εάν είστε ήδη μούσκεμα στον ιδρώτα. Αυτό συμβαίνει γιατί ο επιπλέον ιδρώτας από τον ζεστό καφέ, κατά πάσα πιθανότητα, θα στάξει στο έδαφος αντί να κάνει τη δουλειά του-δηλαδή, να εξατμιστεί. Έτσι, εάν ζεσταίνεστε και είστε ιδρωμένοι, καλύτερα να πιείτε κάτι δροσερό.

Διαφορετικά, ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ, είναι ότι χρειάζεται για να δροσίζεστε τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ