Το φορτίο που παρέλαβε ο ΟΑΕΔ, μετά την κατάργηση του ΟΕΚ, είναι βαρύ και οι εκκρεμότητες πολλές. Εκατοντάδες εργατικές κατοικίες παραμένουν ανεκμετάλλευτες, μέχρι την έκδοση τελεσίδικων αποφάσεων. Πρόκειται για απολύτως εξοπλισμένα διαμερίσματα τα οποία απλώς «ρημάζουν».
Σύμφωνα με το βουλευτή, της ΔΗΜΑΡ Θ. Ψύρρα«στο Νομό Λάρισας υπάρχουν 44 ακατοίκητες εργατικές κατοικίες στον δεύτερο οικισμό της Γιάννουλης, οι οποίες ήταν ανάμεσα στις 246 κατοικίες που κληρώθηκαν σε δικαιούχους τον Μάρτιο του 2009. Επίσης, 17 κατοικίες παραμένουν ερημωμένες στον παλιό εργατικό οικισμό Γιάννουλης, από τις 685 συνολικά που είχαν κατασκευαστεί και παραδοθεί το 1998. Και στον Τύρναβο και στα Φάρσαλα και στον Αμπελώνα, υπάρχουν άλλες 8 συνολικά κατοικίες».
Ο υφυπουργός Εργασίας, κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, απέδωσε την καθυστέρηση στην προσφυγή δικαιούχων, που είχαν αποκλειστεί, στα δικαστήρια, δίχως όμως να προτείνει εναλλακτική λύση. Μάλιστα, δεν τοποθετήθηκε στη λύση που πρότεινε ο βουλευτής «να δίνεται το δικαίωμα να κατοικηθεί το σπίτι από τον επιλαχόντα και όχι από εκείνον που εκκρεμεί ένσταση στα δικαστήρια και ανάλογα με την τελεσίδικη απόφαση, ο επιλαχών να παραμένει στο σπίτι, ο δικαιωθείς να κατοικεί σε σπίτι που θα του αγοράζει ο ΟΑΕΔ αντίστοιχης αξίας».
Σε σχέση με τα παραχωρητήρια, ο υφυπουργός απέδωσε τις καθυστερήσεις στην πολυπλοκότητα των διαδικασιών και έκανε λόγο για 164 οικισμοί ανά την επικράτεια με 14.751 κατοικίες, συμπεριλαμβανομένων και των κατοικιών του Ολυμπιακού χωριού. Μάλιστα, ενημέρωσε ότι «ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την κοστολόγηση του οικισμού του Ολυμπιακού χωριού, οπότε δρομολογείται η έκδοση σχετικής Υπουργικής Απόφασης για 3000 δικαιούχους, οι οποίοι θα παραλάβουν τα οριστικά τους παραχωρητήρια. Εντός του έτους αναμένεται να παραδοθούν οριστικά παραχωρητήρια σε 750 δικαιούχους στην περιοχή της Λάρισας».
Σε σχέση με την απόφαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ για επανεξέταση των ενστάσεων δικαιούχων του προγράμματος επιδότησης ενοικίου 2011, ο βουλευτής εξέφρασε επιφυλάξεις, διότι «1) Ορισμένοι δεν έκαναν ενστάσεις, 2) Ορισμένα γραφεία περιφερειακά δεν μπήκαν καν στον κόπο να απαντήσουν στους αιτούντες, 3) Το 40% των αιτήσεων προερχόταν από αλλοδαπούς. Πολλοί από αυτούς έχουν ήδη φύγει από την Ελλάδα». Τέλος, πρότεινε να γίνει ένα νέο πρόγραμμα επιδότησης με φετινά στοιχεία των δικαιούχων.