ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

αργεντινηΗ Αργεντινή θα είναι η αντίπαλος της Γερμανίας στο μεγάλο τελικό του 20ού Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο δεύτερος ημιτελικός του τουρνουά με την Ολλανδία κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι (0-0 ο αγώνας στο 90λεπτο και στην παράταση), όπου η «αλμπιστελέστε» με πρωταγωνιστή τον Ρομέρο, που απόκρουσε δύο, επικράτησε με 4-2 των «οράνιε» και την Κυριακή στο Μαρακανά θα διεκδικήσει το 3ο τρόπαιο στην ιστορία της.
Ο Σέρχιο Ρομέρο έγινε… Κρουλ, απέκρουσε δύο πέναλτι των Ολλανδών και η Αργεντινή πέρασε στον τελικό νικώντας με 4-2 τους «Οράνιε».
Σε αντίθεση με την ποδοσφαιρική πανδαισία του πρώτου ημιχρόνου στον πρώτο ημιτελικό, το πρώτο 45λεπτο στο Σάο Πάολο ήταν κλειστό, χωρίς φάσεις. Η Ολλανδία έδωσε βάση στην άμυνα, περίμενε την Αργεντινή και ουδέποτε ρίσκαρε, καθώς δεν βρήκε χώρους στις αντεπιθέσεις. Ο Ρόμπεν ήταν καλά κλεισμένος και έτσι οι «Οράνιε» απείλησαν(;) μόνο στο 13′ με το άστοχο σου του Σνέιντερ.
Από την άλλη πλευρά, η Αργεντινή ήταν η ομάδα που είχε την επιθυμία να επιτεθεί και το έκανε κυρίως από τη δεξιά της πλευρά. Ωστόσο και εκείνη είχε πρόβλημα να πατήσει επικίνδυνα στην περιοχή του Σίλεσεν. Η Ολλανδία αμύνονταν αποτελεσματικά και έτσι μόλις από δύο στημένες φάσεις ήρθαν οι ευκαιρίες της παρέας του Μέσι. Η πρώτη στο 15′ με εκτέλεση φάουλ από τον ίδιο, που μπλόκαρε ο Σίλεσεν κα η δεύτερη στο 24′ με την άστοχη κοντινή κεφαλιά του Γκαράι από κόρνερ του Λαβέτσι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ