“ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ” Η ΚΑΥΣΗ ΣΙΤΟΚΑΛΑΜΙΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ

καλαμιέςΗ ατιμωρησία, η αδυναμία ελέγχων και η μη επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων στους αγρότες που επιλέγουν να κάψουν τις σιτοκαλαμιές τους, κάνουν την καύση αυτών των καλαμιών για ένα ακόμη καλοκαίρι το μείζονος σημασίας πρόβλημα της περιοχής, αφού απειλούνται με τεράστιες ζημιές λόγω πυρκαγιών, κατοικημένες περιοχές, άλλες καλλιέργειες, ή και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Τόσο τις προηγούμενες ημέρες, όσο και σήμερα εκδηλώθηκαν πυρκαγιές σε δεκάδες σημεία καίγοντας αλλού περισσότερες και αλλού λιγότερες εκτάσεις.

Η ανεξέλεγκτη καύση των καλαμιών έχει προκαλέσει ασφυξία στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, που υπάρχουν μέρες κατά τις οποίες δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις δεκάδες κλήσεις για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών ενώ η ανάγκη επέμβασης με οχήματα μέσα σε χωράφια προκαλεί ζημιές στα οχήματα αλλά και τραυματισμούς σε πυροσβέστες.

Οι πυροσβέστες απευθύνουν έκκληση σε κάθε αρμόδιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για αδυναμία επέμβασης το επόμενο διάστημα αν συνεχιστεί η καύση των καλαμιών.

Εν τω μεταξύ δύο πυρκαγιές ξέσπασαν σήμερα σε καλαμιά δίπλα στο δρόμο Αμπελώνα – Τυρνάβου, και κοντά στο κτήμα Μαλίτα, ενώ άλλες εστίες υπήρξαν σε διάφορα σημεία των δήμων Κιλελέρ, Λάρισας  και Φαρσάλων. Ολες οι φωτιές έσβησαν με την επέμβαση της Π.Υ., ενώ στην πυρκαγιά κοντά στο κτήμα Μαλίτα, χρειάστηκε να επέμβουν οι πυροσέστες και δεύτερη φορά αφού όπως εκτιμούν κάποιοι ξαναέβαλαν φωτιά στην καλαμιά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ