ΕΣΛ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

ΤΣΙΑΠΛΕΣΤο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας συνεδρίασε σήμερα Δευτέρα 14/7/2014 και ομόφωνα αποφάσισε, σχετικά με το θέμα της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων,τα εξής:

1. Να εκφράσει την πλήρη και κάθετη αντίθεσή του στην υπουργική απόφαση με την οποία επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων σε 10 περιοχές της χώρας  για 52 Κυριακές και να ζητήσει την άμεση ακύρωσή της, καθώς και να καταδικάσει οποιαδήποτε μεθόδευση προς την κατέυθυνση της πλήρους κατάργησης της κυριακάτικης αργίας, η οποία εξυπηρετεί κατ’ αποκλειστικότητα τα συμφέροντα των μεγάλων πολυεθνικών αλυσίδων και  εμπορικών κέντρων.

2. Να ζητήσει την επανεξέταση της σχετικής νομοθεσίας με την οποία επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων για 7 Κυριακές το χρόνο, καθώς σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία κανένα όφελος για το ελληνικό εμπόριο δεν υπήρξε από αυτή, αντίθετα καταγράφηκε μείωση τζίρου και θέσεων εργασίας.

3. Να καλέσει τους τοπικούς βουλευτές να πάρουν δημόσια θέση, τόσο σε ότι αφορά στην επίμαχη υπουργική απόφαση, όσο και γενικότερα στο θέμα της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων.

4. Να συγκαλέσει σύσκεψη για το θέμα με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των εργαζομένων και της τοπικής αυτοδιοίκησης .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ