ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΝΑ ΧΩΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΣΕ ΕΞΙ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ

1HIΗ ιδέα είναι  πνευματικό τέκνο του Timothy Draper, ενός επιχειρηματία από το Menlo Park – ή όπως ο ίδιος ελπίζει να ονομάζεται μια ημέρα- η πολιτεία του Silicon Valley.

Ο Draper είπε ότι θα καταθέσει τις υπογραφές όσων συμφωνούν μαζί του, στο Σακραμέντο, την επόμενη Τρίτη το πρωί, αν και οι κρατικοί αξιωματούχοι θα πρέπει να επανεξετάσουν τις αιτήσεις για να εξασφαλιστεί ότι η πρωτοβουλία μπορεί να προχωρήσει.

Ακόμα κι αν προχωρήσει, και οι ψηφοφόροι εγκρίνουν την πρωτοβουλία, θα χρειαστεί η έγκριση του Κογκρέσου για να τεθεί σε ισχύ – ένα σενάριο που κάνει πολλά μάτια να γυρίζουν.

Ο επιχειρηματίας λέει ότι η εκστρατεία για να χωριστεί η Καλιφόρνια θα προχωρήσει.

“Αυτή είναι μια κολοσσιαία και διχαστική σπατάλη χρόνου, ενέργειας και χρημάτων,” είπε ο Steve Maviglio, εκπρόσωπος μιας ομάδας που αντιτίθεται στην πρωτοβουλία.

Ο Draper ξόδεψε 2.000.000 δολάρια για τη συλλογή υπογραφών υπέρ της πρότασής του. Ισχυρίζεται ότι θα σπάσει το γραφειοκρατικό αδιέξοδο του Σακραμέντο και θα προσελκύσει περισσότερες επιχειρήσεις.

“Η California χρειάζεται επανεκκίνηση,” δήλωσε τη Δευτέρα ο Draper «Με έξι Καλιφόρνιες μπορούμε να ανανεώσουμε την κυβέρνησή μας.”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ