Θ. ΨΥΡΡΑΣ: ΕΛΛΙΠΗΣ Η ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

ψυρραςΟ βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ., Θωμάς Ψύρρας, κατέθεσε ερώτηση  προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την ελλιπή αστυνόμευση στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τυρνάβου.  Στην ερώτησή του αναφέρει:

«Η περιοχή του Δήμου Τυρνάβου προστατεύεται από δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας. Ωστόσο, η αστυνόμευση αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων ελλιπής. Πριν ένα χρόνο υπέβαλα ερώτηση για το ίδιο θέμα, αλλά όπως εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται δεν ελήφθησαν τα αναγκαία μέτρα. Ενδεικτικά αναφέρω περιστατικά των τελευταίων εβδομάδων:

α) Πρόσφατα  σημειώθηκε στον Τύρναβο θρασύτατη ληστεία, μέρα μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία μπροστά στα μάτια πάρα πολλών συμπολιτών μας. Οι δράστες λήστεψαν δύο γειτνιάζοντα χρυσοχοεία με την απειλή πολεμικών τυφεκίων κι αφαίρεσαν κοσμήματα και τιμαλφή μεγάλης αξίας.

β) Τις τελευταίες εβδομάδες εκατοντάδες αγρότες της ευρύτερης περιοχής του Τυρνάβου διαπίστωσαν για πολλοστή φορά εκτεταμένα κρούσματα κλοπών σε εξαρτήματα του δικτύου άρδευσης (υπόγειων και επίγειων, όπως οι μπρούτζινες βάνες, σωλήνες, μετρητές νερού, μπεκ…).

γ) Για τέταρτη συνεχή φορά, από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα, μόνο σε δύο γεωτρήσεις στην αγροτική περιοχή “Μπουγάζι” άγνωστοι αφαίρεσαν καλώδια μετασχηματιστές της ΔΕΗ, για να καρπωθούν το χαλκό. Συνέπεια ήταν να μείνουν δεκάδες στρέμματα με καλλιέργειες χωρίς νερό και μάλιστα σε μια κρίσιμη για την συγκομιδή περίοδο.

Οι αγρότες στον Τύρναβο αναγκάστηκαν να προσλάβουν εταιρεία σεκιούριτι για τη φύλαξη των γεωτρήσεών τους από τις κλοπές. Παρά το γεγονός ότι  η Αστυνομική Διεύθυνση  Λάρισας προσπαθεί με όσα μέσα και ανθρώπους διαθέτει να ελέγχει όλο τον νομό, αποδεικνύεται ότι αυτό δεν είναι δυνατό. Το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου χρειάζεται ενίσχυση, διότι εκτός των άλλων η πόλη του Τυρνάβου είναι ιδιαίτερα ευάλωτη, καθότι διαθέτει πολλές οδούς διαφυγής και προς πολλές κατευθύνσεις. Γεγονός που εκμεταλλεύονται οι επιτήδειοι.

Επειδή το θέμα απασχολεί ιδιαίτερα τους κατοίκους της περιοχής και δημιουργεί ανασφάλεια και προβλήματα στην τοπική αγροτική οικονομία,

Ερωτάται ο κ. υπουργός:

1) Σκοπεύει να εξοπλίσει το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου με περισσότερα μέσα, οχήματα και προσωπικό, ώστε να διευκολυνθεί το έργο της αστυνόμευσης;

2) Ποια μέτρα σκοπεύει να λάβει, ώστε να αυξηθεί η φύλαξη των περιουσιών των κατοίκων και διασφαλιστούν τα περιουσιακά στοιχεία στα κτήματα των αγροτών;

3) Έχουν πραγματοποιηθεί από τις αρχές έλεγχοι στα σημεία συγκέντρωσης μετάλλων (σκραπατζίδικα) στην περιοχή, αλλά και στους όμορους νομούς, για να διαπιστωθεί εάν τυχόν μεταφέρονται εκεί τα κλεμμένα μέταλλα;»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ