ΤΟ FACEBOOK ΤΩΡΑ ΚΑΙ …ΣΩΣΙΒΙΟ : ΕΣΩΣΕ ΝΕΑΡΟ ΑΠΟ ΠΝΙΓΜΟ

564Έφηβος που βρέθηκε στη θάλασσα όταν το σκάφος του ανατράπηκε, κατάφερε να γράψει μια λέξη στο Facebook, “καθηλωμένος”, που του έσωσε τη ζωή. Ο φίλος του είδε την ανάρτηση και ειδοποίησε την ακτοφυλακή.

Ο 18χρονος βρέθηκε σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση όταν το σκάφος του ανατράπηκε στο Mevagissey την περασμένη εβδομάδα, και ενώ κωπηλατούσε με κατεύθυνση τον κόλπο του ψαρά στο Portmellon, αναφέρουν τα ΜΜΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όταν το σκάφος αναποδογύρισε, κατάφερε να πάρει στα χέρια του το κινητό του τηλέφωνο. Η συσκευή δεν ήταν φορτισμένη αρκετά και ήταν πάρα πολύ υγρή για να καλέσει το 999, τον αριθμό των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, αλλά οι μπαταρίες είχαν όση ενέργεια χρειαζόταν για να δημοσιεύσει μια λέξη στο Facebook.

Ένας από τους φίλους του, είδε την ανάρτηση, τηλεφώνησε στη μητέρα του αγοριού, η οποία στη συνέχεια ειδοποίησε την Ακτοφυλακής, ξεκινώντας μια τεράστια επιχείρηση διάσωσης.

«Ήταν προφανώς η τελευταία ελπίδα που είχε: η χρήση του κινητού του τηλεφώνου για να καλέσει για βοήθεια,” είπε άνδρας της Ακτοφυλακής, στη Mirror.

Χωρίς να είναι σίγουρος ότι κάποιος έλαβε το μήνυμά του, ο νεαρός προσπάθησε να κολυμπήσει πίσω στην ακτή φορώντας ένα σορτς και ένα T-shirt.

Η ακτοφυλακή τον εντόπισε σε απόσταση ενός μιλίου από την ακτή.

Η θερμοκρασία του νερού ήταν περίπου 14-15 βαθμούς Κελσίου και ο έφηβος έμεινε μέσα στο νερό για δύο ώρες, αλλά επειδή ήταν σε καλή φυσική κατάσταση δεν έπαθε τίποτα σοβαρό.

Ο υπεύθυνος ελέγχου της Ακτοφυλακής, Andy Huber, είπε ότι χωρίς κάποιο σωσίβιο ή σωσίβια ζώνη το αγόρι ήταν πολύ τυχερό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ