Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: «ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΑΧΗ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΙΓΙΑΛΟ» –

406Στο Μουσείο Μπενάκη πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Τετάρτης, η ανοιχτή συνάντηση διαλόγου και συντονισμού -με βασικό ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα– με αντικείμενο τη συγκρότηση κοινωνικού και πολιτικού μετώπου προστασίας του δημόσιου πλούτου και των αιγιαλών.

Νομοθετικό τερατούργημα χαρακτήρισε το νομοσχέδιο με τίτλο «Οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία αιγιαλού και παραλίας» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε εκδήλωση του κόμματος για τις ακτές και τον αιγιαλό και υπογράμμισε πως το κόμμα του θα δώσει μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή για να σταματήσει αυτή την «εθνική καταστροφή».

“Κάτω τα χέρια από τους αιγιαλούς, τις παραλίες, τις ακτές, τον πολιτισμό και τις μνήμες της Ελλάδας” διακήρυξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην ανοιχτή εκδήλωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία άνοιξε η καμπάνια του κόμματος για ελεύθερες ακτές, σε αντίθεση με το νομοσχέδιο για την εκποίηση των αιγιαλών που προωθεί η κυβέρνηση.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία “πλατιάς συσπείρωσης συσπείρωσης πρωτίστως κοινωνικών αλλά και πολιτικών δυνάμεων πάνω σε έναν κοινό στόχο:

Να προστατέψουμε τους αιγιαλούς και τον ανεκτίμητο φυσικό πλούτο της χώρας μας από μια ανεπανόρθωτη καταστροφή”, καθώς με το νομοσχέδιο αυτό “που αφορά σε ακτές, παραλίμνιες και παρόχθιες ζώνες, υπονομεύεται σε πρωτόγνωρο βαθμό το μέγεθος, το καθεστώς και ο χαρακτήρας της δημόσιας περιουσίας, αλλά και ευρύτερα η φύση, οι παραδόσεις και το μέλλον της χώρας”, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

“Δεν θέλουμε μια Ελλάδα με μπαζωμένη ιστορία, πολιτισμό του μπετόν, και συρματοπλεγμένες παραλίες”, πρόσθεσε και δεσμεύτηκε ότι “η επερχόμενη κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, μια κυβέρνηση που θέλουμε να εκφράζει τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού και να έχει ως πρώτο στόχο την εθνική σωτηρία, δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να συνομολογήσει τη συνέχιση της καταστροφής εν ονόματι της συνέχειας του κράτους”.

Θετική ανταπόκριση από ΔΗΜΑΡ, Ποτάμι, ανεξάρτητους βουλευτές, Οικολογικές κινήσεις και επιστημονικούς φορείς στο κάλεσμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

stokokkino.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ