ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΑΝΩ ΒΟΥΛΗΣ

MATBIENKOΣε μια άκρως σοβαρή καταγγελία που είναι βέβαιο ότι αν ισχύει θα έχει τεράστιες επιπτώσεις για τη χώρα μας, προχώρησε σήμερα ο τομέαρχης Εξωτερικών και εκπρόσωπς των ΑΝΕΛ Τ. Κουίκ, ο οποίος υποστηρίζει ότι “ο υπουργός Εξωτερικών της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, προχώρησε σε μία ακόμα πρωτοφανή ενέργεια.

Απαγόρευσε, με εντολή της ΜΕΡΚΕΛΙΚΗΣ Ε.Ε. την είσοδο στην Ελλάδα της ΦΙΛΕΛΛΗΝΟΣ και ελληνόγλωσσης Προέδρου της Άνω Βουλής της Ρωσίας Βαλεντίνα Ματβιένκο, η οποία έχει δια τελέσει και Πρέσβυς στη χώρα μας.

Χωρίς αμφιβολία αυτό αποτελεί πρόκληση κατά της Ρωσίας και του Προέδρου Πούτιν, διολισθαίνοντας αντεθνικά και επικίνδυνα τις σχέσεις μας με τη Μόσχα, σε εποχές που δεν έχουμε την πολυτέλεια να μπαίνουμε σε κρίσιμες δοκιμασίες με παραδοσιακούς συμμάχους και μάλιστα ομόδοξους».

Ο κ. Κουίκ, κατέθεσε στη Βουλή σχετική ερώτηση, που αφορά στην υπ’ αριθμόν τρία θεσμική αξιωματούχο της Ρωσίας, με καταγεγραμμένες τις πολύ σημαντικές και συνεχείς φιλελληνικές θέσεις της. Στην ερώτηση μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Με ποιο δικαίωμα προχώρησε ο ΥΠΕΞ και αντιπρόεδρος της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε όλες αυτές τις ενέργειες, χωρίς προηγουμένως για ένα τόσο ΥΨΙΣΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ θέμα, όπως οι χειρισμοί σε όλες της πτυχές του Ουκρανικού θέματος, να το φέρει για διαβούλευση στη Βουλή ή στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής πολιτικής;»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ