ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΕθνικό μνημόσυνο για τους πεσόντες και παράκληση για την απελευθέρωση των αιχμαλώτων, την επιστροφή των προσφύγων και την εκδίωξη του Τούρκου εισβολέα από το   νησί, πραγματοποίησαν και φέτος, στον ιερό  ναό Προφήτη Ηλία, τα μέλη του Συλλόγου Κυπρίων Λάρισας.

Χοροστατούντος του μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνατίου και παρουσία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κόμματος της Κύπρου κ. Δημήτρη Συλλούρη, οι Κύπριοι έστειλαν το δικό τους μήνυμα για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από τη «μαύρη» επέτειο του Ιουλίου του 1974.

«Πέρασαν 40 χρόνια από τότε που το αδελφοκτόνο πραξικόπημα πλήγωσε την πατρίδα μας.Δεν μνημονεύουμε «μουσειακά», είναι ώρες μνήμης και περισυλλογής. Η  αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας απειλεί με αφανισμό τον Κυπριακό ελληνισμό,ο αγώνας όμως για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό συνεχίζεται», τόνισε εμφανώς συγκινημένος ο κ.Συλλούρης.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟ Κύπριος πρόεδρος εξήρε το έργο του συλλόγου Κυπρίων Λάρισας ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αδελφοποίηση της Λάρισας με τη Λάρνακα.

Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο πεσόντων, στην πλατεία Αγαμέμνονα Μπλάνα.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ