ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΘΑ ΑΝΕΜΙΖΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Το άρθρο αφιερώνεται στα 40 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο

NHSIΤούρκοι, στελέχη επιχειρήσεων αγοράζουν όλο και περισσότερα ακίνητα στην Ελλάδα. Ελληνικά νησιά και μαρίνες αγοράζονται συνεχώς από Τούρκους επιχειρηματίες, οι οποίοι με κάθε νέα αγορά τους ζητούν να υψώνεται η τουρκική σημαία.

Σύμφωνα με το Greek Reporter, o Φλοίσβος, η Ζέα, η Κέρκυρα, η Λευκάδα, η Καλαμάτα και η Μυτιλήνη έχουν ήδη περάσει στα χέρια των επιχειρηματιών από τη γειτονική χώρα.

Ο Αστέρας Βουλιαγμένης είναι πιο πιθανό να ακολουθήσει ακριβώς την ίδια πορεία, δεδομένου ότι ένας από τους κύριους διεκδικητές της είναι θυγατρική εταιρεία του τουρκικού Dogus Group, D-Marine Investments Holding BV, η οποία έχει ήδη στην κατοχή της το 50% της μαρίνας του Φλοίσβου.

Πίσω από όλο αυτό το παιχνίδι των επενδύσεων κρύβεται ο Ferit Faik Şahenk, ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες της Τουρκίας. Είναι Πρόεδρος του ομίλου Dogus Holding και η περιουσία του υπολογίζεται σε δισεκατομμύρια δολάρια, 6 έως $ 8. Κύρια φιλοδοξία του είναι να μετατρέψει κάθε ελληνικό λιμάνι σε τουρκικό.

Όπως αναφέρεται από τους αναλυτές της αγοράς, και δεύτερο πακέτο πωλήσεων θα πάει στα χέρια των Τούρκων επιχειρηματιών. Το δεύτερο αυτό πακέτο θα περιλαμβάνει τις μαρίνες της Γλυφάδας, της Πάρου, της Νάξου, της  Άνδρου και αργότερα μαρίνες της Κρήτης.

Ένας άλλος τούρκος επιχειρηματίας, ο Fikret İnan σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Anatolia, είχε παλαιότερα πει  ότι σε πρώτη φάση ενδιαφέρεται να αγοράσει 6 νησιά (ή μήπως τα έχει ήδη αγοράσει;): το Λυχνάρι, το Καλτσονήσι, τη Μικρή Αμοργό, τη Καρδιώτισσα, τη Ναυσικά και το Βούβαλο, από 10 έως 2000 στρέμματα.

Σύμφωνα με τον Τούρκο επιχειρηματία, οι τιμές του καθενός από αυτά τα έξι νησιά είναι μεταξύ 3 και 20 εκατομμυρίων ευρώ. Είπε, επίσης, ότι έχουν διατεθεί € 20 εκατομμύρια για να αγοράσει τρία από τα έξι αυτά νησιά.

Ο İnan παρότρυνε τους Τούρκους επιχειρηματίες να ακολουθήσουν την ίδια στρατηγική και να αγοράσουν έως και 50 ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, γιατί έτσι η Τουρκία θα έχει “ευκολότερη πρόσβαση στην Ευρώπη.” “Μπορούμε να εκπροσωπούμε την Τουρκία σε αυτά τα νησιά. Θα είναι υπέροχο αν και άλλοι Τούρκοι επιχειρηματίες επενδύσουν μόλις εμείς ανοίξουμε την πόρτα », είπε.

Ο FeritFaik Şahenk ακολούθησε πάντως τη συμβουλή του.

Η ελληνική κυβέρνηση ξεπουλάει τη χώρα, οι έλληνες επιχειρηματίες αδιαφορούν, και οι τούρκοι επιχειρηματίες αγοράζουν.

Η δική μας απορία είναι: για ποιο λόγο ξοδεύουμε ακόμα εκατομμύρια σε οπλικά συστήματα; Τα χρειαζόμαστε για κάποιο λόγο;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ