Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη
Αν θέλουμε να δουν τα παιδιά μας ένα καλύτερο κόσμο πρέπει να μη αφήνουμε να αναπαράγονται το ψέμμα και η ηλιθιότητα.
Οι πολιτικές που εφαρμόζουν τη θεωρία του σόκ είναι άλλες φορές εμφανείς και άλλες φορές όχι. Πολλές φορές μάλιστα αυτές εφαρμόζονται για να απορροφήσουν τη προσοχή της παγκόσμιας κοινότητας από άλλα σοβαρότερα γεγονότα που συμβαίνουν την ίδια περίοδο είτε για να δικαιολογηθεί η παρουσία ή η επέμβαση σε μια περιοχή ή για να δικαιολογηθούν πολιτικές αποφάσεις.
1η παρατήρηση
Κανένας δεν αντιλαμβάνεται εύκολα, γιατί επιβατηγά αεροπλάνα αρέσκονται μερικές φορές να πετούν πάνω απο εμπόλεμες ζώνες σε όλο τον κόσμο και να παράγονται αεροπορικά “ατυχήματα” απο ατυχείς ή εσκεμμένες βολές αντιεροπορικών όπλων εναντίον τους. H οικονομία στα καύσιμα σίγουρα δεν είναι η καλύτερη απάντηση. Το αεροπλάνο των Malaysia Airlines λογικά δεν έπρεπε να περάσει πάνω απο το Ντόνετσκ. Η Malaysia Airlines έχει μεγάλη ευθύνη για το συγκεκριμένο γεγονός.
Ερώτημα: Ποιός έρριξε το αεροπλάνο, γιατί και πώς
To “ποιός” το έκανε δεν είναι τόσο προφανές. Το “γιατί” όμως φαίνεται ότι είναι περισσότερο προφανές.
2η παρατήρηση : Η ανάγκη της παρουσίας στο Ντόνετσκ Δυτικής Δύναμης
Eίναι ενδιαφέρον να δείτε τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας, Φίλιπ Χάμοντ, που εξέφρασε την αποδοκιμασία του για την ανεπαρκή στήριξη εκ μέρους των Ρώσων στις έρευνες για τη συντριβή του αεροσκάφους των Malaysia Airlines, που κατερρίφθη στην ανατολική Ουκρανία.
Μεταξύ των άλλων είπε…
«Στόχος μας αυτή τη στιγμή είναι να δημιουργήσουμε μια ζώνη ασφαλείας γύρω από το σημείο προκειμένου να διενεργηθεί μια διεθνής έρευνα με στόχο να αναγνωριστούν οι αιτίες και οι αυτουργοί, να τους οδηγήσουμε στη Δικαιοσύνη και να διασφαλίσουμε ότι τα θύματα αντιμετωπίζονται με την πρέπουσα αξιοπρέπεια και το σεβασμό» υπογράμμισε ο ίδιος.
Τι πιο προφανής εφαρμογή της Θεωρίας του Σοκ. Σχεδίαση – Συμβάν – Λύση.
3η παρατήρηση: Νέες αποφάσεις στις ΗΠΑ κατά της Ρωσίας
Ψήφισμα στο Κογκρέσσο αναβαθμίζει τη Μολδαβία, την Ουκρανία και τη Γεωργία σε συμμάχους μή μέλη του ΝΑΤΟ. Το ψήφισμα ετοιμάζεται ήδη στην τελική του μορφή, πρίν οδεύσει προς ψήφιση στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Το ψήφισμα ζητάει απο τον πρόεδρο Obama να αυξήσει τις κοινές δραστηριότητες των Αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων με τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, της Γεωργίας, της Μολδαβίας, του Αζερμπαιτζάν, της Βοσνίας, του Κοσόβου, της Μακεδονίας (έτσι αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Κογκρέσου), του Μαυροβουνίου, και της Σερβίας! Του ζητάει επίσης να αυξηθούν οι κοινές δραστηριότητες για την ασφαλεα αυτών των χωρών. Στη λίστα των χωρών αυτών δεν περιλαμβάνεται η Αρμενία.
Τι πιο προφανής εφαρμογή της Θεωρίας του Σοκ. Σχεδίαση – Συμβάν – Λύση.
4η παρατήρηση: Το θέμα του ηλεκτρικού καλωδίου απο Ισραήλ σε Κρήτη και της Ελληνικής ΑΟΖ
Για το θέμα του καλωδίου σας μίλησα σε προηγούμενη άρθρο εδώ. Το άρθρο αυτό έχει τύχει πολλών αναφορών στο Ελληνικό διαδίκτυο γιατί δείχνει τα παιγνίδια που παίζονται στο Αιγαίο και τα οποία αυτή τη στιγμή οδηγούν σε πλήρες αδιέξοδο τη πολιτική Ερντογάν και σε σχέση με τις ΗΠΑ και σε σχέση με το Ισραήλ.
Δεν είναι τυχαίο το πρόσφατο γεγονός της επιθυμίας της Τουρκίας να επιστρέψει σε συναλλαγές με τη Ρωσία, στις οποίες θα χρησιμοποιούνται τα εθνικά τους νομίσματα.
Παρατηρείστε την ημερομηνία ανάρτησης του άρθρου μου για το ηλεκτρικό καλώδιο. Έχει τη σημασία της.
5η παραρήρηση: Η επέμβαση του Ισραήλ στη Γάζα και ο μουσουλμάνος Ερντογάν
Η επέμβαση του Ισραήλ στη Γάζα είναι δικαιολογημένη αφού εδέχθη επίθεση. Το θέμα είναι κατά πόσον θα συνεχιστεί και με τί συνέπειες για την εξωτερική του πολιτική.
Το συμβάν στην Ουκρανία σίγουρα δίνει χρόνο στο Ισραήλ να ολοκληρώσει αυτό που άρχισε ενώ παρέχει στήριξη στη κυβέρνηση Ερντογάν στρέφοντας αλλού τη προσοχή του κόσμου, που πραγματικά δεν ξέρει τι να πεί για να δικαιολογήσει την απουσία του απο τα γεγονότα στη Γάζα ή έστω την έλλειψη σοβαρής πολιτικής του παρέμβασης που θα φέρει γρήγορη ανακωχή στη πολύπαθη περιοχή.
Η Τουρκία έχει ενισχυθεί απο τα Αραβικά κράτη τα τελευταία χρόνια με κάποια ανταλλάγματα, που παρόλες τις φωνές Ερντογάν στα ΜΜΕ δεν φαίνεται να τηρεί.
6η παρατήρηση: Ανάπτυξη, εξοπλισμοί και συμμαχίες
Η απλή λογική λέει, ότι τη Ρωσία δεν τη συνέφερε να πέσει το Μαλαισιανό αεροπλάνο ή αν θέλετε θα είχε τα λιγότερα κέρδη αν αυτό συνέβαινε.
Αντίθετα, μια πτώση του θα συνέφερε περισσότερο τις ΗΠΑ, αφού θα έδινε μια αναπτυξιακή πορεία στις εξοπλιστικές της εταιρείες, κάτι που θα οδηγούσε σε ανάπτυξη την εξασθενημένη της οικονομία, σε ενίσχυση το δολλάριο αλλά και σε μεγαλύτερη ισχύ και επιβεβαίωση τη θέση της στο παγκόσμιο σκηνικό.
Η εχθρότητα των ΗΠΑ με τη Ρωσία και τη Κίνα για λίγο καιρό την συμφέρει. Για πολύ όμως όχι. Η Ρωσία το γνωρίζει αυτό Την ΕΕ σε καμμία περίπτωση. Και αυτό η Ρωσία το γνωρίζει.
Η σχέση Ρωσίας και Κίνας με μια τέτοια πολιτική θα οδηγήσει τη Ρωσία να κάνει τη Κίνα παγκόσμια υπερδύναμη αφού θα της δώσει όλες τις πολύτιμες ενεργειακές και όχι μόνο πηγές της.
7η παρατήρηση: H θέση της Ελλάδας
Για μπανανίτσες. Απούσα από τα γεγονότα, τα οποία φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνει. Δεν θέλει, δεν γνωρίζει και δεν μπορεί.
Τελειώνετε…
ΥΓ. Το άρθρο αυτό εκφράζει την άποψη μου για τα γεγονότα αλλά δεν αποτελεί πολιτική θέση.
freepen.gr