ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ INSTAGRAM 19ΧΡΟΝΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ

instaΓια ρατσισμό κατηγορεί το Instagram μια 19χρονη αμερικανή φοιτήτρια, καθώς το μέσο κοινωνικής δικτύωσης αφαίρεσε μια φωτογραφία της στην οποία απεικονίζεται με το σουτιέν και το σορτς της.

Η φωτογραφία θυμίζει εκείνες τις οποίες αναρτούν στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης μοντέλα και καλλίγραμμες κοπέλες, με τη μόνη διαφορά ότι η Σαμ Νιούμαν έχει κάποια παραπανήσια κιλά. Η 19χρονη κατηγορεί το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο ότι αφαίρεσε τη φωτογραφία της λόγω αυτών των κιλών.

Οι επίμαχη φωτογραφία της νεαρής με τη λεζάντα «Η κοιλιά μου»,  όπως σημειώνει το Bussiness Insider, δείχνει απλά μια γυμνή κοιλιά, τίποτα διαφορετικό, δηλαδή, από εικόνες που συναντά κανείς σε γυμναστήρια και παραλίες, αλλά και από χιλιάδες άλλες selfies που ανεβαίνουν καθημερινά στο Instagram και σε όλα τα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μια μέρα μετά τη δημοσίευση αυτής της φωτογραφίας, στις 13 Ιουλίου, το Instagram απενεργοποίησε το λογαριασμό της χωρίς καμιά προειδοποίηση. Η 19χρονη κατήγγειλε το περιστατικό στη Huffington Post και σε τοπικά κανάλια όπως το NBC4i, ABC6, FOX28 και το 10TV. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης την στήριξαν και το Instagram κυκλοφόρησε μια δήλωση μέσω του NBC4i στην οποία υποστήριζε ότι είχε κάνει λάθος.

Την ίδια δήλωση έστειλε και στο Bussiness Insider: «Οταν η ομάδα μας επεξεργάζεται αναφορές που έρχονται από άλλα μέλη της κοινότητας του Ιnstagram, γίνονται κατά καιρούς λάθη. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όπου κατά λάθος έχουμε αφαιρέσει περιεχόμενο, εργαζόμαστε έτσι ώστε να διορθώσουμε το σφάλμα το συντομότερο δυνατό. Ζητούμε συγνώμη για την ταλαιπωρία».

Οι επίμαχες φωτογραφίες 

koutipandoras.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ